Polisin Van’da defalarca kaskla kafasına vurarak göz altına aldığı genç, zihinsel engelli çıktı!

Yayın tarihi: 21 Ağustos 2019 Çarşamba 7:02 pm - Güncelleme: 21 Ağustos 2019 Çarşamba 9:39 pm

Polis Van’da bir kahvehanede gözaltına aldığı zihinsel engelli bir vatandaşın kafasına defalarca kaskla vurarak darp etti. Görüntülere AKP’li vekil Yeneroğlu dahi isyan etti.

AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu da, Van’daki görüntülere isyan etti. Yeneroğlu, “Van’daki bu görüntüler korkunç! Hukuk içinde görevini yapan emniyet güçlerimizi de zan altında bırakan bu vahşet kabul edilemez! Vatandaşlarımıza bu zalimliği reva gören kişilerin bir an evvel görevden alınması ve yargılanması için gereken mutlaka yapılacaktır” dedi.

 

HDP’nin elindeki üç büyükşehir belediyesine kayyum atanmasını Van’da protesto edenlere polis saldırdı.

Polis saldırısında bir gencin dövüldüğü görüntüler tepki çekerken, polis tarafından darp edilen gencin zihinsel engelli olduğu belirtiliyor.

‘BU KAMU GÖREVLİLERİ YARGILANMAZSA KİMSEYE BİR ŞEY ANLATAMAZSINIZ’

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu söz konusu görüntüleri Twitter hesabından paylaşarak, “Van’da şu görüntüye bakın halka reva görülene bakın yazıklar olsun! Bu kamu görevlileri yargılanmazsa Türkiye’de ve Dünya’da kimseye bir şey anlatamazsınız!” dedi.

 

HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan da Twitter adresinden, “İşte AKP ‘ nin zorbalığı. Elbetteki hesabını vereceksiniz” sözleriyle görüntüleri paylaştı.

Van’da insafsızca dövülen gencin zihinsel engelli, askerlikten muaf edilmiş bir kişi olduğu ortaya çıktı Bu nasıl bir vicdansızlıktır? Zihinsel engelli birine bunu yapan normal kisiye neler yapmaz..!?

AKP’Lİ VEKİL BİLE TEPKİ GÖSTERDİ

AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, görüntülere tepki göstererek “Van’daki bu görüntüler korkunç. Vatandaşlarımıza bu zalimliği reva gören kişilerin bir an evvel görevden alınması ve yargılanması için gereken mutlaka yapılacaktır” dedi.

‘FAŞİZM NEDİR’ ÖĞRENMEK İSTERSENİZ İZLEYİN

HDP İstanbul milletvekili, gazeteci Ahmet Şık ise görüntüleri “Faşizm nedir? Barbarlık nedir? Öğrenmek isterseniz izleyin” diyerek paylaştı.