Polisten çocuğuna araba çarpan Suriyeli sığınmacıya: Şikayetçi olmazsan sana yardımcı olur

Yayın tarihi: 18 Ağustos 2020 Salı 8:01 am - Güncelleme: 18 Ağustos 2020 Salı 8:01 am

Suriyeli sığnmacı Ali Hammadi, işyerinde saldırıya uğradı, çocuğuna araç çarptı ama tüm çabalarına rağmen şikayetçi olamadı.

Halep’ten 6 yıl önce Türkiye’ye gelen 25 yaşındaki Ali Hammadi, geçtiğimiz günlerde bir fabrikanın tadilatı için götürüldüğü işyerinde saldırıya uğradı. Sonrasında “4 çocuğum var başımla bir şey gelirse ne yaparlar” diyerek korkusundan işi bıraktı. Çocuklarından birine ise araba çarpan Hammadi’ye “Suriye’ye git, çocuğuna onlar baksın” denildiği öne sürldü.

Evrensel’de yer alan habere göre, Halep’teki çatışmalar nedeniyle Türkiye sığınan Hammadi’nin daha önce çalıştığı bir atölyede teneke kesme işi yaparken parmağını kaybetti. Kimseye derdini anlatamadığını ifade eden Hammadi, parmağını kullanamaz hale geldiği için işi bırakmak zorunda kaldığını belirterek, “Çalışıyordum, çay içmeye gittim. Sonra adını bilmediğim biri yanıma geldi, ‘Suri sen konuşma, burada da oturma’ dedi. Sonra ben çayı bıraktım, ‘Tamam içmiyorum’ deyip giderken arkamdan geldi ve ‘Sen Suriyelisin memleketine git’ diyerek çay bardağını kafama vurdu. Beni işe götüren adam da arkasını dönüp gitti. Elime bakan 4 tane çocuğum var. Ben de başıma bir şey gelir diye korktum, işi bıraktım” ifadelerini kullandı.

ÇOCUĞUNA ARABA ÇARPTI

Hammadi’yle çocuklarıyla ilgili ise, “Sokakta oynarken araba çarptı. Şoför araç kullanırken telefonda konuşuyormuş. Ve çocuğuma çarpmış. Ben çalışırken haber geldi. Ben geldim, çocuğumu hastaneye götürdüm. Doktor ameliyat edip, ayağına platin takılması gerektiğini söyledi. Zaten polisler de ben çocuğumun derdindeyken, yanıma gelip ‘Vuran kişi Türk’müş şikayetçi olmazsan sana yardımcı olur’ deyip, şikayetçi olmadığım yönünde tutanak tutmuşlar. Vuran kişi hastaneye bile gelmedi. Daha sonra kendisini sosyal medyada buldum ve mesaj gönderdim. ‘Beni rahatsız edersen seni polise şikayet ederim’ dedi. Bunun üzerine kendim karakola gittim ve olanları anlatmak istedim. Oradan beni küfür ederek kovdular” ifadelerini kullandı.

“6 YILDIR DÜZENLİ İŞ BULAMIYORUM”

Kendilerine tepki gösterilmesini anlamadığını söyleyen Hammadi, 6 yıldır düzenli bir işte çalışamadığını belirtti. Hammadi, “Ama burada fazla ev boyama işi bulamıyorum. O yüzden fabrikalarda, inşaatlarda demir profil boyuyorum. Bu işi de zorla bulmuştum. Şimdi bu olay yüzünden işsiz kaldım. Çocuklarıma nasıl ekmek götüreceğim bilmiyorum” dedi.