Polisten ‘Barınamıyoruz’ diyen öğrencilerin ailelerine telefon

Yayın tarihi: 24 Eylül 2021 Cuma 3:17 pm - Güncelleme: 24 Eylül 2021 Cuma 3:29 pm

Polisin ‘Barınamıyoruz’ eylemi yapan üniversite öğrencilerinin ailelerini telefonla aradığı ortaya çıktı. Uygulamaya CHP’den tepki geldi.

Polisin, ev ya da yurt bulamadığı için barınma sorunu yaşayan ve ‘Barınamıyoruz’ eylemi yapan öğrencilerin ailelerine telefon ettiği öğrenildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi “Üniversiteyi kazanmış, çok büyük kısmı reşit olan üniversitelilerin ailelerini arayarak, ‘Çocuklarınızı eve çağırın’ deme yetkisini hangi kanundan alıyorlar?” diye sordu.

BirGün’de yer alan habere göre İlgezdi, “19 senelik iktidarlarında yurt sorununu özellikle çözmeyen, gençleri tarikat yurtlarına mahkum eden iktidar, gençlerin haklı taleplerini ifade etmelerine bile engel oluyor” dedi. Öğrencilerin eylemlerinin polis tarafından ‘şiddet’le bastırılmaya çalışıldığını söyleyen İlgezdi, “Ayrıca gençlerin aileleri aranarak, üzerlerinde baskı kurulmak isteniyor” diye konuştu.

“İKTİDARIN GERÇEKLERLE BAĞI KOPTU”

Yurt sorununun bir an önce çözülmesi gerektiğini vurgulayan CHP’li İlgezdi, şunları kaydetti: “Yetersiz devlet yurtları, yüzde yüzden fazla artan ev ve özel yurt fiyatları nedeniyle başlarını sokacak yer bulamayan üniversitelilerin ailelerini polise aratmak yerine, yurt sorunlarını çözün. Reşit olan gençler için ailelerinin aranması, ‘Biz bu gençleri bir birey olarak görmüyoruz’ demektir. Ülkemiz, her geçen gün Anayasa kavramının özünden uzaklaşmaktadır. ‘Barınamıyoruz’ diyerek, anayasal haklarını talep eden üniversite öğrencilerine reva görülen tutum, iktidarın ideolojik kodlarını ortaya koyarken gerçeklerle bağının koptuğunun da göstergesidir.”

Barınamıyoruz Nöbeti 5. gününde! Gençlerin kimliklerine polis el koydu