Polisleri yaralayan iki uyuşturucu kaçakçısı Suriyeli hapisten çıkarıldı iddiası

Yayın tarihi: 21 Haziran 2023 Çarşamba 7:02 am - Güncelleme: 21 Haziran 2023 Çarşamba 7:02 am

Gazeteci Barış Pehlivan bugünkü yazısında “Polislerin canına kasteden Suriyeli uyuşturucu kaçakçıları neden apar topar cezaevinden çıkarıldı?” diye sordu.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ’ın gündeme getirdiği Şanlıurfa’da iki polisi yaralayan Suriyeli uyuşturucu kaçakçılarının serbest kalmasını değerlendirdiği yazısında, “Ümit Özdağ’ın canlı yayında aktardığı iddia doğru çıktı. İki polisi yaralayan, uyuşturucu satıcılığı yapmakla suçlanan ve 14 yıla kadar hapsi istenen Suriyeliler sadece 6 ay tutuklu kaldı.

Türk hukukunun pratiğinde eşi benzeri görülmemiş bir karardı bu. Ümit Özdağ’ın canlı yayında aktardığı iddia doğru çıktı. İki polisi yaralayan, uyuşturucu satıcılığı yapmakla suçlanan ve 14 yıla kadar hapsi istenen Suriyeliler sadece 6 ay tutuklu kaldı. Türk hukukunun pratiğinde eşi benzeri görülmemiş bir karardı bu” diye yazdı.

Fahrettin Koca’ya çarpıcı Suriyeli sorusu: Dikkat çekici oran!

“Polislerin canına kasteden Suriyeliler neden apar topar cezaevinden çıkarıldı?” sorusunu yönelten Pehlivan, “İddialar çok bu konuda ama insanın aklına gelmiyor değil: Yoksa o uyuşturucu satıcılarını koruyan güçlü birileri mi vardı? Zamanla öğreniriz” diye yazdı.

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN