Polislere saldırının yeni görüntüleri ortaya çıktı

Yayın tarihi: 15 Şubat 2022 Salı 10:55 am - Güncelleme: 15 Şubat 2022 Salı 11:52 am

Sultangazi’de dün gece saatlerinde bir düğün salonunda toplanan grup, komşuların şikayeti üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine saldırdı. Saldırı anına ait yeni görüntüler ortaya çıktı.

Sultangazi’de bulunan bir düğün salonuna gelen bir grup yüksek sesli müzikle gece saatlerinde eğlence yapınca mahalle sakinleri rahatsız oldu. Mahallelinin ihbarı üzerine olay yerine giden polis ekipleri, gruba dağılması yönünde ikazda bulundu. Polisin işlem yapmak için salonda beklettiği kalabalığın taşkınlık yapıp küfürler savurması üzerine ekiplerin biber gazı sıktığı görülüyor. Bunun üzerine gruptaki bir kişi polise yumruk atıyor. Polisin grubu gözaltına almak için müdahale etmesiyle sandalyeli saldırı başlıyor. Saldırgan gruptan bir kişinin, polislere sandalye yağarken “Bize saldırıyorlar, eğlencemizi bozuyorlar” diye bağırdığı duyuluyor.

“POLİS ‘HER AKŞAM BURAYA GELİYORUZ’ DİYORDU”

Polisin destek çağırdığını kaydeden Yorgun, şöyle konuştu:  “Bütün sokaklar polisle doldu. Düğün salonun içerisinde kalabalık vardı. Polislere saldıracaklardı herhalde. Polisler tek tek alıp kelepçelerken hala küfür ediyorlardı, pis konuşuyorlardı. Hatta polisin biri sakinleşsinler diye 3 el de ateş attı. Biz hemen camdan içeri girdik. Polise baya saldırdılar hakaret olsun, dövmek olsun. Polis ‘Her akşam buraya geliyoruz’ diyordu. Hakikaten her akşam da geliyorlardı. Bazen biz çağırıyorduk polisleri çünkü biz de buradayız

NE OLMUŞTU?

Bir düğün salonunda içkili eğlence yapan bir grup, gece saatlerinde yüksek sesli müzik dinlemeye devam etti. Grup, çevre sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ve zabıta ekiplerine sandalye fırlatarak ve yumruk atarak saldırdı. Çevik kuvvet ekipleri, biber gazı kullanarak alkollü gruba müdahale etti. Polis grubu sakinleştirmek için havaya uyarı atışı da yaparken olay nedeniyle 26 şüpheli gözaltına alınarak Esentepe Polis Merkez Amirliği’ne getirildi. Olayda 1 komiser yardımcı, 4 polis memuru ve 1 bekçi yaralandı. Gözaltına alınan şüpheliler, işlemleri tamamlanmasının ardından Gaziosmanpaşa Adliyesi’ne sevk edilip tutuklandı.

Sultangazi’de polise saldırı: 26 kişi gözaltına alındı