Polisle gittiler! Türkiye’deki kripto para borsası battı iddiası

Yayın tarihi: 21 Nisan 2021 Çarşamba 10:22 am - Güncelleme: 21 Nisan 2021 Çarşamba 10:26 am

Türkiye’deki bilindik kripto para borsalarından bir tanesi olan THODEX’te özellikle de para çekme ve transfer işlemelerini durdurmuş durumda. Pek çok kişi, borsanın battığını düşünüyor.

Kullanıcıların banka hesaplarından nakit gönderimlerine kısa sürede onay vererek kripto para almalarını sağlarken farklı borsalara veya kendi cüzdanlarına kripto paralarını çekmek isteyen kullanıcıların işlemlerine onay vermeyerek vatandaşları maddi zarara uğrattı.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ GÖSTERDİLER

Sosyal medyada bazı kullanıcılar günlerdir para çekme işlemi yapamadıklarını dile getirerek tepki gösterdi. Kullanıcılar telefon numaralarından ilgili borsa firmasına ulaşamadıklarını ve web sitelerindeki destek sistemi üzerinden geri dönüş sağlamadıklarını belirttiler.

Bazı kullanıcılar borsa firmasının elinde yeteri kadar coin olmadığı için transfer işlemi yapamdığını idda etti. Firma yetkililerinden herhangi bir resmi açıklama yapılmış değil.

POLİS İLE BİRLİKTE THODEX’E GİRİLDİ

Polis eşliğinde ThoDex firmasının Nida Kulesine giden mağdurlar dolandırıldıklarını yazdılar

MADDİ ZARARLAR OLUŞTU

Kullanıcılar, yüksek fiyattan satın alarak farklı cüzdanlara transfer işlemi gerçekleştirmek istediklerini ve halen transfer işlemlerinin gerçekleşmemesinden dolayı maddi zararları olduğunu belirttiler.

 

PARA ÇEKMEDEKİ GECİKME İNSANI KORKUTUYOR

Bir kullanıcı, şikayet mesajında para çekimi için telefona onay gelmediğini ve sorunla ilgili yazdığı maillere cevap verilmediğini belirtti. Kripto para alım satımında sorun yaşayan bir başka kullanıcı ise, “Para yatırırken maksimum 2 dakikada işlem gerçekleşirken para çekmede böyle problem olmamalı. Hem güven sarsıyor hem insan korkuyor.” ifadelerini kullandı.

KULLANICILAR YURT DIŞI BORSASINA YÖNELDİ

Türkiye merkezli bazı kripto para borsalarında kullanılar benzer sorunları yaşamakta olduklarını belirtiyor. Bazı kullanıcılar, yerli kripto para borsalarında işlem yapamadıklarını ve cüzdanlarını kullanamadıklarını belirterek yurt dışındaki borsalarına yönelmek zorunda olduklarını söylediler.

THODEX’TEN AÇIKLAMA

Thodex’ten yapılan açıklamada planlı bakım çalışmaları nedeniyle para çekme işlemlerinin durduğunu belirtti.