Polisin yerde sürüklediği Barış Annesi’ne 10 yıl hapis istemi!

Yayın tarihi: 8 Kasım 2019 Cuma 1:58 pm - Güncelleme: 8 Kasım 2019 Cuma 1:58 pm

Kızıltepe’de açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla yapılan eylemde polisin yerlerde sürüklediği Barış Annesi Hevlet Öncü hakkında 10 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Açılan dava ile sanık yapılan Öncü’nün kendisini yerlerde sürükleyen polisler hakkında yaptığı şikayetle ilgili ise herhangi bir işlem yapılmadığı öğrenildi. MA’nın haberine göre; PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı cezaevlerinde başlatılan açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla 20 Nisan’da Mardin Kızıltepe’de gerçekleştirilen eyleme dönük müdahalede polisin yerlerde sürüklenerek gözaltına aldığı Barış Anneleri Meclisi Üyesi Hevlet Öncü hakkında dava açıldı.

“Yeter çocuklarımız ölmesin”

Açılan dava ile sanık yapılan Öncü’nün kendisini yerlerde sürükleyen polisler hakkında yaptığı şikayetle ilgili ise herhangi bir işlem yapılmadığı öğrenildi.
Mardin Cumhuriyet Savcılığı tarafından hakkında “2911 Sayılı Kanuna muhalefet delaletiyle örgüt adına suç işlemek” iddiasıyla hazırlanan iddianame ile Öncü’nün 5 yıldan 10 yıla kadar hapsi istendi. İddianamede, Öncü’nün “Tecrit kalksın. Yeter çocuklarımız ölmesin. Hepsi aç yeter kimse ölmesin. Leyla Güven 170 gündür aç yeter. Biz iyilik istiyoruz. Biz ölüm istemiyoruz. Birbiriyle konuşsunlar, devletle konuşun, yabancı devletlerle konuşun, yeter artık barış olsun. Yeter tutuklular açlıkla ölürlerse, biri açlıktan ölürse ben durmam. Kimse durmaz. Her yeri ateş sarar” sözleri suçlama konusu yapıldı. Mahkeme duruşmayı 9 Ocak tarihine erteledi.