Polisin ‘terör’ başlığıyla öğrencileri hedef alan etkinliğine tepki

Yayın tarihi: 8 Kasım 2019 Cuma 5:28 pm - Güncelleme: 8 Kasım 2019 Cuma 5:28 pm

Mersin Üniversiteleri öğrencileri,  polis tarafından düzenlenen ‘Terör geleceğinizi çalmasın’ diyerek gençlik örgütlerinin hedef alındığı etkinliğe tepki gösterdi.

Kuruluş yıl dönümünde hem YÖK’ü hem de polisin üniversitedeki öğrenci topluluklarını hedef alan etkinliğini protesto etmek için Üniversite meydanında bir araya gelen öğrenciler, burada bir açıklama yaptı.

Öğrenciler yaptıkları açıklamada, “YÖK yıllardır öğrencileri tek tipleştirmeye, kuruluşundan itibaren üniversitelerde gericiliği büyütmek, öğrencileri haksızlıklara karşı susturmak ve cezalarla sindirmeye çalışmaktadır. Bugün konferans salonunda yapılan “terör geleceğinizi çalmasın” başlığı emniyetin düzenlediği bir konferans var. Soruyoruz nedir bu terör? Sözlük anlamı ile “korku salma, yıldırma, halka zarar vermedir.” İnsanları geleceği ile tehdit ederek birey oluşlarının düşünce ve ifade özgürlüğünü baskı aygıtlarıyla korku salarak kısıtlayanlar değil midir? IŞİD’e silah yardımı yapıp sınır geçişini sağlayan değil midir? 10 Ekimde on binlerce kişinin bulunacağı mitinge bir tane polis aracı koymayanlar değil midir?” diye sordu.

“YÖK BİLİMSEL ÜNİVERSİTE MODELİNE DARBEDİR”

Akademisyenlerin ihraç edilmesine de tepki gösteren öğrenciler, “Nitelikli akademisyenlerin ihraç edilerek yerlerine üç sayfalık içindekiler kısmından oluşan doktora tezini vererek akademisyen olmuş insanları getirerek akademinin içini boşaltmaktadırlar. YÖK akademide bilimsel laik eğitimi yok etmeye çalışan, üniversitenin özerk yapısını yok etmeye çalışan mevcut siyasi iktidarın ideolojisini ve makbul öğrenci profilini yaymak için çalışma yapan bir kurumdur. Özerk ve bilimsel üniversite modeline bir darbedir” dedi.