Polisin tartakladığı doktora Bakan Koca’dan özür telefonu

Yayın tarihi: 22 Mart 2022 Salı 6:36 pm - Güncelleme: 22 Mart 2022 Salı 6:39 pm

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Taksim’de Atatürk anıtına çelenk koymak isterken polisle yaşanan arbede de yere düşürülen emekli hekim Dr. Erdinç Köksal‘ı telefonla arayarak özür diledi.

Dr. Erdinç Köksal, Bakan Koca ile olan görüşmesini şöyle anlattı:

“Gece saat 12’ye yakın beni sağlık bakanı aradı. Sağlık bakanı olduğuna inanamadım. ‘Üzüntülerimi bildirmek için arıyorum, özür dileriz’ dedi. Ben de birisi dalga geçiyor zannettim. Gerçekten sağlık bakanı hekim kimliğiyle o telefonu açmakla çok değerli bir şey yaptı. Ben çok mutlu oldum. Ben belki konuşmalarda bazı şikayetlerimizi de bildirmiştik lakin ne olursa olsun hekim kimliğiyle üzüntümüzü paylaşmasını şükranla yad ediyorum”

Dr. Erdinç Köksal, Bakan Koca’ya doktorlara uygulanan şiddetten şikayetçi olduğunu ve Bakan Koca’nın, Adalet Bakanı ile bu durumu görüşeceğinin sözünü verdiğini açıkladı.

“GÖMLEĞİM KİRLENDİ”

İstanbul’da Taksim Cumhuriyet Anıtına 14 Mart Tıp Bayramı’nda çelenk koymak isterken polis müdahalesi ile yere düşürülen Dr. Erdinç Köksal, o olayda çamura bulanan önlüğünü İstanbul Tabip Odası’na emanet etti. Emekli doktor Erdinç Köksal, “Bu gömleğim, 64 yıllık meslek hayatımda ilk kez kirlendi.” dedi.

Bir utanç günü daha! Tıp Bayramı’nda ‘Giderlerse gitsinler’ dedikleri doktorları itip kaktılar