Polisin maske tak uyarısı yaptığı kadın sinir krizi geçirdi

Yayın tarihi: 15 Aralık 2020 Salı 12:16 pm - Güncelleme: 15 Aralık 2020 Salı 12:16 pm

Bursa’da polisin ‘maske tak’ uyarısı yaptığı Gamze S. Sinir krizi geçirdi. Gözaltına alınan Gamze S.’ye koronavirüs tedbirlerine uymadığı gerekçesiyle 3 bin 150 TL ceza kesildi, mukavemet ve hakaretten hakkında işlem başlatıldı.

 

Bursa’da  Osmangazi Metro İstasyonu önünde görev yapan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Güven Timleri Büro Amirliği’nde görevli polis memuru, koronavirüs tedbirleri kapsamında maske takmayan Gamze S.’yi uyardı. Uyarıya sinirlenen Gamze S., iddiaya göre polis memuruna bağırıp hakaret ederek vurmaya başladı. Polis ekibi, işlem yapmak için Gamze S.’yi sakinleştirmeye çalıştı. Polise mukavemet gösterdiği iddia edilen Gamze S.’nin yanına bir süre sonra bir kadın geldi. Genç kadının annesi olduğunu öne süren kadın, Gamze S.’nin polise mukavemet gösterdiğini öğrenince tepki gösterdi. Gözaltına alınan Gamze S.’ye koronavirüs tedbirlerine uymadığı gerekçesiyle 3 bin 150 TL ceza kesildi, mukavemet ve hakaretten hakkında işlem başlatıldı.

​Polis memurlarıyla konuşan Gamze S., “Sen bana bağırdın. Ben sinir hastasıyım. İlaç kullanıyorum. Özür dilerim. Moralim çok bozuk. Vurduğum için özür dilerim” ifadelerini kullandı. O anlar ise kameraya yansıdı.