Polisin kadını vurduğu anlar ‘eğitim’ gerekçesiyle yayınlandı

Yayın tarihi: 15 Mart 2022 Salı 2:30 pm - Güncelleme: 15 Mart 2022 Salı 2:50 pm

Amerika’da  akli dengesi yerinde olmayan bir kadın, polis memurunu göğsünden bıçakladıktan sonra vurularak öldürüldü. Olay anına ait görüntüler, polislerin “benzeri hatalar yapmaması” için eğitim maksadıyla paylaşıldı.

3 Mart tarihinde meydana gelen olayda, akli dengesi yerinde olmayan Yan Li’nin ev sahibi, evin boşaltılması için mahkemeye başvurdu. San Diego polisi, ev sahibinin onaylanan kararını mahkeme emriyle kadına teslim etmek için eve geldiğinde, Yan Li polisi bıçakla karşıladı.

POLİSLERİ BIÇAKLA KARŞILADI 

Olayın 7 dakikalık videosu, Amerika’nın polis bülteninin Youtube sayfasında yayınlandı. Görevli polis memurunun vücut kamerasından çekilen görüntülerde, polisin mahkeme emrini Yan Li’ye uzattığı ve daha sonra kadının elindeki bıçağı görünce silahına davrandığı görüldü.

Polis, kadına bıçağını bırakmasını söyledi. Yan Li, polis memuruna “Senin görevli polis olduğunu nereden bileceğim? Belki evime girmek isteyen bir saldırgansın!” şeklinde cevap verince durumun zorlaşacağını anlayan polis, telsizden destek talep etti.

K-9 VE ÖZEL HAREKATÇILAR GELDİ

Polis ekipleri, yanlarında K-9 köpeği, pompalı tüfek ve plastik mermi atan silahlarla olay yerine geldiğinde akli dengesi yerinde olmayan kadın kendisini yatak odasına kapattı. Polis ekipleri, bina yönetiminden aldıkları anahtarla evin kapısını açıp içeri girdi. 

POLİSİ GÖĞSÜNDEN BIÇAKLADI

Yan Li bir anda elindeki bıçakla polislerin üstüne koştu. Apar topar evden çıkmaya çalışan polisler, üst üste bindi. Yan Li, evden çıkmaya çalışırken tökezleyen bir şerif yardımcısını göğsünden bıçakladı.  Diğer polisler, kadını kurşun yağmuruna tuttu. Vücuduna birden fazla kurşun isabet eden Yan Li, olay yerinde hayatını kaybetti.

EĞİTİM MAKSADIYLA YAYINLADILAR

Amerikan polis bülteni, olay anının tamamını gösteren videoyu, Amerikan polislerinin bu olayda yapılan yanlışları ve hataları görerek kendilerine ders çıkarmasını istediğini belirterek paylaştı.  Amerikalı uzmanlar, polisin kanunen kadını vurma yetkisi olduğunu söyledi. Uzmanlar ise, polislerin mahkeme emrini teslim ederken sert bir tavır takınmak yerine daha makul bir yaklaşım izlemesinin, olayların seyrini değiştirebileceğini ve bu konuda Amerikan polislerinin eğitime ihtiyacı olduğunu belirtti.