Polisin eski HDP’li vekile tokat atmasına CHP’den tepki! “Polis şiddetini kabul etmiyoruz”

Yayın tarihi: 19 Aralık 2022 Pazartesi 12:56 pm - Güncelleme: 19 Aralık 2022 Pazartesi 12:56 pm

İstanbul’da bir polis eski milletvekili ve HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü’ye tokat attı. Polisin, Encü’ye tokatını çeken gazeteci de gözaltına alındı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Polis şiddetini de görüntüleri çeken kameramanın gözaltına alınmasını da kabul etmiyoruz” dedi.

İstanbul Kadıköy’de dün (18 Aralık) tutuklu yakınları “Hasta ve infazı yakılan tutsaklara özgürlük, tecride son” sloganıyla Boğa Heykeli önünde bir araya geldi. Eylem sırasında bir polis eski HDP Şırnak Milletvekili ve İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü’ye tokat attı.

O anları görüntüleyen Artı TV kameramanı Mehmet Zeki Kaya, gözaltına alındı. Kaya’nın emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Encü’ye tokat atılmasına ve Kaya’nın gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Özel, Twitter hesabından şunları dile getirdi:

“Bu ülkede polisin hiçbir vatandaşa tokat atma hakkı yoktur.

Önceki dönem görev yapmış bir milletvekili ve parlamentonun 3’üncü grubu HDP’nin il başkanı Ferhat Encü’ye yönelen polis şiddetini de görüntüleri çeken kameramanın gözaltına alınmasını da kabul etmiyoruz.”