18 yaşındaki Aslıhan öldürülmeden önce polisi arayıp 3 isim vermiş

Yayın tarihi: 15 Ağustos 2022 Pazartesi 10:04 am - Güncelleme: 15 Ağustos 2022 Pazartesi 10:06 am

İzmir’in Bayraklı ilçesinde, 18 yaşındaki Aslıhan Sinem Çiçek otoban kenarında yaralı halde bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Yaşamını yitirmeden önce polisi arayarak 3 ismi ihbar ettiği iddia edilen Çiçek’in ölümüyle ilgili Burak Kaya‘nın ‘bıçaklı gasp’ suçundan tutuklandığı belirtildi.

İzmir’de iddiaya göre iş başvurusunda bulunmak üzere evden ayrılan 18 yaşındaki Aslıhan Sinem Çiçek, görüşme sonrasında arkadaşlarının yanına uğradı. Yeni Asır’dan Mustafa Bakırhan’ın haberine göre burada bir süre kalan Çiçek, saat 16.02’de gelen kapalı kasa hafif ticari bir araca binerek bölgeden uzaklaştı. Akşam ailesi genç kadnı aradı. İlk önce çalan cep telefonu, daha sonra tamamen kapandı. Aile, polis merkezine giderek yardım istedi.

ORMANDA YARALI BULUNDU

Aslıhan Sinem Çiçek, aynı gün saat 22.00 sıralarında İzmir Karşıyaka Örnekköy Mahallesi’nde ormanlık alanda ağır yaralı halde bulundu. Ambulansla hastaneye kaldırılan Çiçek, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

İstinaf mahkemesi lise öğrencisine istismar davasında yerel mahkemenin ‘rızası var’ kararını onadı

BİR KİŞİ TUTUKLANDI

Olay yerinde üzeri kanlı şekilde olan Burak Kaya adlı bir kişi ve bir motosiklet bulundu. Kaya’nın üzerinden de Çiçek’e ait telefon çıktı.

Burak Kaya, ‘bıçaklı gasp’tan tutuklandı.

POLİSİ ARAYIP ÜÇ İSİM VERMİŞ

Aslıhan Sinem Çiçek’in, öldürülmeden önce polisi arayarak üç ismi ihbar ettiği iddia edildi. Olayla ilgili tutuklanan Burak Kaya’nın da, Çiçek’in ihbar ettiği isimler arasında yer aldığı belirtildi.

CİNSEL İSTİSMAR İDDİASI

Öte yandan, hayatını kaybeden kadının olay sırasında cinsel istismara uğradığı iddia edildi. Aslıhan Sinem Çiçek’in yakını Pınar Çiçek, “Cinsel istismar var. Olayın çözülmesini istiyoruz. Arkadaşları çelişkili ifadeler veriyor. Sinem’in adını söylediği diğer kişilerin de bulunmasını istiyoruz” dedi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ise, Twitter hesabından, “#AslıhanSinemÇiçek 27 Temmuz’da İzmir’de yaralı halde otoban kenarında bulunduktan sonra hayatını kaybetti. Polisi arayıp 3 isim vermesine rağmen yalnızca Burak Kaya tutuklandı. Aslıhan’ın ölümüne sebep olan failler yakalanacak, adalet sağlanacak” paylaşımı yaptı.

İstanbul’da kadın cinayeti! Kafede uğradığı silahlı saldırıda öldürüldü