Polise hakaret eden AKP’li vekil ‘kanırta kanırta Mersin’i alacağız’ demişti

Yayın tarihi: 23 Ağustos 2021 Pazartesi 2:05 pm - Güncelleme: 5 Ağustos 2022 Cuma 10:20 am

İhbar üzerine kimlik soran polislere hakaret eden AKP’li vekil Zeynep Gül Yılmaz’ın “Bağırta bağırta Akdeniz belediyesini aldık, kanırta kanırta da köşe başlarını tuttuğunuz büyükşehiri alacağız” dediği görüntüler gündem oldu.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ı Çeşme otoban çıkışında durduran polis memurlarının açığa alındığını paylaşmıştı. Başarır, “Geçtiğimiz Kurban Bayramı öncesi, Mersin Erdemli’de bir polis uygulamasında AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, gelen ihbar üzerine kimlik sordukları için iki polisimize hakaret etmişti. O gün bunu gündeme getirmiştim. Ancak bu durumu AKP Mersin milletvekili Zeynep Gül Yılmaz yalanlamıştı. Bugün sizlerle paylaşacağım videoda, utanç görüntülerini göreceksiniz. AKP’nin gerçek yüzünü göreceksiniz” diyerek Yılmaz’ın polislere hakaret ettiği videoyu gündeme getirdi.

PARTİSİNDEN TEPKİ

Mersin’de aracını durduran polislere hakaret ederek, “Ekibe tükürürüm ya. Böyle terbiyesizlik mi olur. Ne zaman Erdemli’ye gelsem bu pislikle uğraşıyorum. Bana adını verir misin. Şerefsiz” diyen Yılmaz’a partisinden tepki geldi.

AKP’de 3 dönem milletvekilliğini yapan ve şu an MKYK üyesi olan Şamil Tayyar, sosyal medya hesabından Yılmaz’a tepki göstererek, “Ortada iyi niyet yok. Plaka kaydı olmasına rağmen vekilin yarım saat bekletilmesi, videoya alınması ve servisi açık kanıtı. Ancak vekilin ‘çemkirme, tükürüğün içeri geliyor, şerefsiz’ gibi hakaretini masum kılmaz. Bu tavır, erdemli bir AK Partiliye yakışmaz, özür dilemelidir” dedi.

AKP 26. Dönem Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan ise sosyal medya hesabından, “Polis aracınıza dur derse ‘durun’, kimlik isterse gösterin… Bu kadar basit. #polisiminyanındayım” tepkisini gösterdi.

Öte yandan Tayyar’ın tepkisini AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ile Özdoğan’ın retweet ettiği de görüldü.

“KANIRTA KANIRTA BÜYÜKŞEHİRİ ALACAĞIZ”

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, AKP’li Yılmaz’ın daha önce Meclis’te yaptığı konuşmayı paylaştı. Yılmaz videoda, “Bağırta bağırta Akdeniz Belediyesini aldık, kanırta kanırta da büyükşehiri alacağız” ifadelerini kullanıyor.

Özkan’ın paylaştığı videoya “Unutma, unutturma…Polise şerefsiz diyen AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, daha önce de “Kanırta kanırta Mersin Büyükşehir’i alacağız” demişti. AKP’li kadın vekilin ağıza alınmayacak sözlerini milletimiz görüyor” notunu düştü.

 

AKP’li Zeynep Gül Yılmaz: Sözlerim cımbızlanarak çarpıtıldı

Polise hakaret eden AKP’li Yılmaz’a partisinden tepki