Çocukları silahla kovalayan polis açığa alındı!

Yayın tarihi: 9 Mayıs 2020 Cumartesi 11:42 pm - Güncelleme: 10 Mayıs 2020 Pazar 1:06 am

Mardin’in Nusaybin’ ilçesinde bir polis, çocukları havaya ateş açarak kovaladı. Zihinsel engelli olduğu öğrenilen B.E.’yi gözaltına almaya çalışan polis açığa alındı.

Mezopotmya Ajansı’nda yer alan habere göre; koronavirüs salgını kapsamında 1 Mayıs’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı sırasında, Mardin’in Nusaybin ilçesinin Fırat Mahallesi’nde polis, küçük yaştaki çocukları gözaltına almaya çalıştı.

Çevrede bulunan vatandaşların çektiği görüntülerde, polis, havaya ateş açarak, bahçeye çıkan çocukları kovaladı. Ateşin etkisiyle çocuklar korkuyla binalara kaçarken, zihinsel engelli olduğu öğrenilen 8 yaşındaki B.E. elbisesinden tutularak gözaltına alınmaya çalışıldı.

Korkuyla bina girişine sığınan B.E., yaka paça zırhlı aracın olduğu bölgeye götürüldü. Balkonda olan bazı vatandaşların, B.E.’nin zihinsel engelli olduğunu belirtmesine rağmen polis kendisini sokağa çıkma yasağıyla savundu.

Görgü tanıklarının verdiği bilgilere göre, B.E. yaşadığı korkudan dolayı altını ıslattı ve hala yaşadığı travmanın altında.

Konuya ilişkin Twitter’dan açıklama yapan HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Bu ne ya..!? Nusaybin olunca mı bu pervasızlık? @TC_icisleri Zihinsel engelli bir çocuğa hem de bu muamele..! Her yetkiyi sorgusuz, sualsiz verirsen sonuç budur!” dedi.

POLİS AÇIĞA ALINDI

Mardin İl Emniyeti polisin açığa alındığını duyurdu. Mardin İl Emniyeti’nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Hukuka uygun olmayan bu tutum ve davranışları ile hiyerarşik üstlerin bu konudan bilgi verilmemesi nedenlerine bağlı olarak, söz konusu polis memuru hakkında görevden el çektirme tedbiri uygulanarak soruşturma başlatılmış ve soruşturmaya devam edilmektedir” denildi.