Polis önce taraftarı sonra gazeteciyi darbetti

Yayın tarihi: 13 Aralık 2022 Salı 10:54 am - Güncelleme: 13 Aralık 2022 Salı 11:17 am

Bartın’da Bölgesel Amatör Lig karşılaşmasının ardından polis memurları önce bir taraftarı daha sonra ise kentte gazetecilik yapan Halil Tekin’i darbetti. Valilik, yaşanan olayın ardından bir polis memurunun görevden uzaklaştırıldığını duyurdu.

Bartın’da TFF Bölgesel Amatör Lig 5. Grup’ta Bartınspor ile 1926 Polatlı Belediyespor, Atatürk Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın ardından yaşanan tartışma sırasında bir polis memuru önce taraftarı daha sonra gazeteci Halil Tekin’i darbetti.

POLİS YERE YATIRILAN TARAFTARA TEKME ATTI

Yaşanan arbede esnasında polis ekibi bir taraftarı yakalayıp yere yatırarak tekmeledi. Yaşanan olayı ise kentteki yerel bir gazetenin sahibi olan 30 yıllık gazeteci Halil Tekin, cep telefonuyla kaydetti. Polislerin taraftara şiddet uygulaması üzerine, “Ne yapıyorsunuz?” diye tepki gösteren gazeteci Tekin de polisler tarafından darbedildi.

YERE YATIRIP TERS KELEPÇE TAKMAK İSTEDİLER

Polislerden bazıları cep telefonuna müdahale ederek Halil Tekin’in kayıt yapmasını engellerken, diğerleri ise ters kelepçe takmaya çalıştı. Telefonunu almaya çalışan polisler iddiaya göre gazeteci Tekin’e de şiddet uyguladı. Kulüp yöneticileri ve taraftarların Tekin’in gazeteci olduğunu söylemesine rağmen durmayan polislere, Halil Tekin’i tanıyan başka bir polis memuru engel oldu. Yerlerde sürüklenen ve darp edilen Tekin, hastaneye gitmek için arabasına bindiği sırada fenalaştı. Meslektaşlarının çağırdığı ambulans ile Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Halil Tekin, tedavisinin ardından evine gönderildi.

“KENDİMİ YERDE BULDUM”

56 yaşında olduğunu ve 30 yıllık meslek hayatı boyunca ilk kez böyle bir şeyin başına geldiğini söyleyen Halil Tekin, kalbinden rahatsız olduğunu söyledi. Sözcü’ye konuşan Tekin, “Misafir takımın aracın etrafında 30 kişilik bir taraftar grubu vardı. Çevik kuvvet burada önlem almıştı. Birden hiç uyarı yapmadan Emniyet Müdür Yardımcısı Sedat Teber, grubun dağıtılmasını emretti. Polis taraftarı dağıtırken 5-6 polis memuru, bir taraftarı yere yatırmış, bir taraftan da tekme atıyordu. Ben de bu anları cep telefonuyla kaydederken ‘Ne yapıyorsunuz?’ diye tepki gösterdim. Zaten adamı yere yatırmışsınız neden vuruyorsunuz? Bu sırada biri cep telefonuma müdahale ederek görüntü almamı engelledi. Daha sonrada kendimi yerde buldum” dedi.

Polis diye eve girip önce darbettiler sonra gasp!