Polis memuru Musa Tüzün’den bir haftadır haber alınamıyor!

Yayın tarihi: 1 Kasım 2021 Pazartesi 3:08 pm - Güncelleme: 1 Kasım 2021 Pazartesi 3:10 pm

Çorum’un Ortaköy ilçesine bağlı Asar Köyü nüfusuna kayıtlı, bir süredir Tokat Almus’ta görev yapan polis memuru Musa Tüzün’den 26 Ekim 2021’den beri haber alınamıyor. Konuyla ilgili Almus İlçe Emniyeti ile görüşen CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz TELE 1’e yaptığı açıklamada Tüzün’ün evinde herhangi bir tahribatın olmadığını belirterek “İlçedeki hiçbir kamerada kaydı yok” dedi.

Tunceli Nazımiye İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde beş yıl süresince görev yapmasının ardından Tokat’ın Almus ilçesine birkaç ay önce göreve gelen polis memuru Musa Tüzün, 26 Ekim 2021’den beri kayıp.

Tüzün’ün telefonlara cevap vermemesinin ardından kaldığı daireye giden aile ve yakınları Tüzün’e ait anahtar ve cep telefonunu evde buldu. Ardından Almus İlçe Emniyeti’ne giderek ihbarda bulunan aile, Tüzün’ün 21 Ekim 2021 tarihinde izne ayrıldığı bilgisini öğrendi.

KAMERA KAYITLARINDA HERHANGİ BİR İZ YOK

Aile, daha sonra durumu CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz’a iletti. Emniyete giden Durmaz’a, Tüzün’ün çalışma arkadaşlarına daha önce görev yaptığı Nazımiye’ye ardından da memleketi Çorum’a giderek anne ve babasını yanına getireceğini söylediği bilgisi verildi. Başlatılan arama çalışmalarında ise Almus’ta yer alan güvenlik kameralarında Tüzün’e dair bir ize rastlanmadı.

Konuyla ilgili TELE 1’den Öznur Kaya’ya konuşan Musa Tüzün’ün arkadaşı Adem Koçak, ilçedeki 80 kameranın hiçbirinde kayıt olmadığını söyledi. “Musa Tüzün’ün ortadan kaybolmak istediğini düşünmüyoruz” diyen Koçak, AFAD ekiplerinin arama çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti. Koçak, “Musa’nın kaybıyla ilgili her ihtimali düşünüyoruz” dedi.

Kadim Durmaz ise TELE 1’e yaptığı açıklamada, Tüzün’ün evinde herhangi bir tahribata rastlanmadığını söyledi. Durmaz, “Göreve yeni başladığı için şehirde kendisini tanıyan insan pek yok. En son görüştüğü insanlarla hal hatırdan öte muhabbet etmemiş. Emniyet bugün HTS kayıtlarını izleyecek” ifadelerini kullandı.