Polis karantina otobüsünden KKTC’li müdürün Paris’ten gelen kızını kaçırdı

Yayın tarihi: 17 Mart 2020 Salı 11:29 pm - Güncelleme: 18 Mart 2020 Çarşamba 12:47 am

Karantinaya alınmak üzere Paris’ten getirilen Türk vatandaşlarının bulunduğu otobüs durdurularak Güzide Sofi isimli bir kişi valiziyle beraber indirilerek çakarlı özel bir araca konuldu. Otobüste bulunanlar ise duruma tepki gösterdi. Kişinin daha sonra KKTC Sivil Havacılık Daire Başkanı Mustafa Sofi’nin kızı olduğu anlaşıldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun duyurduğu Fransa ve Almanya’dan tahliye edilecek Türk vatandaşlarının uçakları inmeye başladı.

Fakat, Paris’ten TK1824 sefer sayılı uçuşla Türkiye’ye getirilen yurttaşlar arasındaki genç bir kadın İstanbul Havalimanı’ndan otobüsle alınıp karantinaya gidilirken aracın durdurulması üzerine valizi ile otobüsten indi ve üzerinde çakar bulunan özel bir araçla gitti.

Kadının daha sonra KKTC Sivil Havacılık Daire Başkanı Mustafa Sofi’nin kızı Güzide Sofi olduğu anlaşıldı.

AYNI CEKET!

Sosyal medya paylaşımlarından Sofi’nin kullandığı ceketin otobüsten inen kişi ile de benzer olduğu görüntülerden anlaşılıyor.

“HALK SAĞLIĞI TEHLİKEDE!”

Yetkililer ve uzmanlar, günlerdir “14 gün kuralından” bahsetmesine rağmen yaşanan bu görüntüler karantina koşullarının sağlıklı olup olmadığı konusunda endişelere neden olurken görüntüleri sosyal medyada yayımlayan bir kişi “Halk sağlığı için tehlike olduğu için suç duyurusunda bulunuyorum” ifadelerini kullandı.

SOYLU: GEREĞİ YAPILIYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Fransa’dan gelen iki yolcu Kıbrıs aktarmalı olarak uçağa bindirilmiş ancak son gelen yolcularla ilgili böyle bir transit uygulamamız yok. Yanlış yapılan bu biniş işlemiyle ilgili gereği yapılıyor. Yolcular karantinaya alınıyor. 14 gün sonra Kıbrıs’a göndereceğiz.” dedi.

Türkiye’deki ilk koronavirüs vakası İstanbul’da, Kapalıçarşı esnafında çıktı iddiası

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İstanbul Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı Fransa’dan gelen iki yolcunun karantina otobüsünden alınmasıyla ilgili soruşturma başlattı.

ADALET BAKANI GÜL: KANUN ÖNÜNDE HERKES EŞİTTİR

Adalet Bakanı Abdühamit Gül, sosyal medyada doluşan görüntülerle ilgili bir açıklama yaptı.

Sosyal medyada yayılan görüntülerde yurt dışından gelen yolcuları İstanbul’da karantina bölgesine taşıyan bir otobüsün polisler tarafından durdurulduğu, yolcuların bir arabaya alınarak götürüldüğü görülüyordu.

Bakan Gül, “Kanun önünde herkes eşittir. Olayın takipçisiyiz” ifadelerini kullandı.