Polis gazetecilerin üzerine yürüdü

Yayın tarihi: 7 Temmuz 2022 Perşembe 4:59 pm - Güncelleme: 7 Temmuz 2022 Perşembe 4:59 pm

Konya Şehir Hastanesi’nde Kardiyoloji Uzmanı doktor Ekrem Karakaya’nın katledilmesini protesto eden sağlık emekçilerini takip eden gazeteciler, polis müdahalesine maruz kaldı.

Sağlık emekçileri bugün ölen meslektaşları Ekrem Karakaya için tüm yurtta iş bırakma eylemi yaptı. İstanbul’da da protestonun adresi İl Sağlık Müdürlüğü oldu. Yürüyüş yapmak isteyen sağlık emekçileri polisin sert müdahalesine maruz kaldı. Emekçileri takip eden gazetecilere de polis sert müdahalede bulundu.
Karar’da yer alan habere göre Artı TV muhabiri Meral Danyıldız ve Habertürk muhabiri Gizem Türemen, polis H.Z.’nin sözlü müdahalesine maruz kaldı. Bir kadına yapılan müdahaleye tepki gösteren Danyıldız’ın üzerine yürüyen H.Z., “Beni, tahrik etme. Taciz etme. Artı TV muhabiri polisi taciz ediyorsun” ifadelerini kullandı.

DANYILDIZ’DAN AÇIKLAMA

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Danyıldız şunları söyledi: “H.Z. az önce benim üzerime yürüdü. Kameramanım Bilal Meyveci’ye ‘ayağına bastığımı çektin mi çekmezsen seninle görüşeceğiz’ diye tehdit etti. Kurumumu tüm polislerin ortasında yüksek sesle bağırıp hedef gösterdi. Kadın olarak bir kadına vurmasına yediremediğim için. Habertürk muhabirine, DHA vb. göremediğim diğer kuruluşlara da benzerini yaptı. Parmağımı hissetmiyorum. Ne oldu nasıl oldu bilmiyorum. Hiçbir şey yapmadığımız halde sabahtan beri bunlara maruz kalıyoruz. Yetti artık. Kameramanımı tehdit ederken. Ben artık hem bir gazeteci, hem kadın olarak kendimi alanda güvende hissetmiyorum. Birçok meslektaşım da aynı duyguları paylaşıyor biliyorum.

Sağlıkçılar ayakta!

HABERTÜRK MUHABİRİNİ İTTİRDİ

H.Z.’nin müdahalesi bununla da sınırlı kalmadı. Habertürk muhabiri Gizem Türemen’in üzerine yürüyen H.Z., Türemen’i kahkaha atarak ittirdi.

Şiddete karşı yürüyen sağlık emekçilerine polis müdahalesi

DİSK’TEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili DİSK’in sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi: “Sağlık emekçilerinin eyleminde gazeteciler yine polis engeliyle karşı karşıya kaldı. Gazetecilerin tartaklanmasına neden olan Şube Müdürü H. Z. hakkında herhangi bir işlem yapacak mısınız? Alenen suç duyurusunda bulunuyoruz.”

TGS: SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK

Bir açıklama da TGS’den geldi. TGS Kadın ve LGBTİ+ Komisyonu, “Bu görüntüler asıl gazetecinin taciz edildiğinin kanıtıdır, “@meraldanyildiz ile sendikamız avukatlarından Ülkü Şahin @sahinulku_ görüşmüştür, suç duyurusunda bulunacağımızı tüm kamuoyuna bildiririz.” ifadelerini kullandı.