Polis, “Boğaziçi Ablukada” yazan evi bastı, yazıyı söktü

Yayın tarihi: 4 Şubat 2021 Perşembe 2:52 am - Güncelleme: 4 Şubat 2021 Perşembe 2:52 am

Polisler, İstanbul’da Boğaziçi direnişine destek amacıyla penceresine “Boğaziçi Abluka Altında, Aşağıya Bakmayacağız” yazısı asan bir vatandaşın evine baskın düzenledi.

İstanbul’un Bahçelievler ilçesinde “Boğaziçi Abluka Altında” yazılı döviz astığı için bir vatandaşın evi polisler tarafından basıldı. Tutanak tutan polisler yazıları pencereden söktü.

Evrensel’in haberine göre; Bahçelievler’in Soğanlı Mahallesinde yaşayan Dicle Aslan’ın evi penceresine astığı “Boğaziçi Abluka Altında, Aşağı Bakmayacağız, Biat Etmeyeceğiz” yazısı üzerine polisler tarafından basıldı. Eve giren polisler Dicle Aslan’ın ev sahibi olduğunu belirtmesine rağmen, üniversite öğrencisi olan iki kız kardeşi hakkında tutunak tuttulduğunu belirtti. Polisler daha sonra penceredeki yazıyı kaldırarak evden ayrıldı.

Dicle Aslan, önceki akşam çocukları ve üniversiteye giden kız kardeşleri ile Boğaziçi öğrencilerine destek için A4 kağıtlarına “Boğaziçi Ablukada, Aşağı Bakmayacağız, Biat etmeyeceğiz” yazılarını pencerelerine astıklarını dile getirdi. Saat 21.00’de tencere tava çalarak Boğaziçi öğrencilerinin eylemine destek verdiklerini ancak bir komşusunun sözlü hakaretine maruz kaldıklarını aktaran Dicle Aslan, kayyum rektör atamalarına karşı öğrencilerin yanlarında olduklarını komşusuna ifade ettiğini dile getirdi.

“4 POLİS EVE GELDİ, PENCEREDEKİ YAZILARI SÖKÜP GİTTİ”

Dün (3 Şubat) saat 17.00 sıralarında 4 polisin kendisi yokken evine geldiğini belirten Aslan, “Beni aradıklarında hemen eve gittim. İki tane üniversite öğrencisi kız kardeşlerime tutanakları imzalatacaklarını öğrendiğimde müdahaleye etmeye çalıştım. Evin sahibi benim, onlar benim misafirim dedim, ancak kabul etmediler. Penceredeki yazıları söküp gittiler” dedi.