Polis, Avukat Aytaç Ünsal’ın tedavi gördüğü evi bastı

Yayın tarihi: 20 Kasım 2020 Cuma 1:01 pm - Güncelleme: 20 Kasım 2020 Cuma 1:01 pm

Adil yargılanma talebiyle uzun süre ölüm orucunda kalan Avukat Aytaç Ünsal’ın Sarıyer Küçükarmutlu’da tedavi gördüğü ev polis tarafından basıldı.

İstanbul’un Sarıyer ilçesindeki Küçükarmutlu Mahallesi’nde bu sabah operasyon düzenlendi.

Operasyonda, adil yargılanma talebiyle 200 günü aşkın süre ölüm orucunda kalan avukat Aytaç Ünsal’ın evi basıldı. Çok sayıda polisin girdiği evde Ünsal’ın ve refakatçisinin bulunduğu öğrenildi.

Ayrıca cemevi ve yaşlıların kullandığı vefa evinin de bulunduğu 30 farklı adrese baskınlar yapıldığı belirtildi. Cemevinde beş kişi gözaltına alındı.

Mezopotamya Ajansı’na (MA) konuşan Aytaç Ünsal, sabaha karşı hiçbir uyarı yapılmadan kapıların kırıldığını söyleyip operasyonu şöyle anlattı:

“Ben daha ne olduğunu anlamadan uzun namlulu silahlar üzerime doğrultuldu ve ellerimi havaya kaldırmamı istediler. Ben de ‘Siz ne yapıyorsunuz, ben hastayım ve tedavi görüyorum bu şekilde eve giremezsiniz’ dedim.

“Polis amiri de ‘Sizin hasta olduğunuzu biliyoruz. Lütfen maskenizi takın’ yanıtını verdi. Bunun üzerine arama kararlarını istedim. Arama kararını gösterdiler.

“Kararda şüpheli kişilerin olabileceği gerekçesiyle 30 adres hakkında arama kararı olduğunu gördüm. Polis mahalleye baskın yapmışken kaldığım evi de aradan çıksın diye baskın yaptı. Üstün körü bir aramadan sonra evi dağıtarak çıkıp gittiler” dedi.

Halkın Hukuk Bürosu (HHB), sosyal medyadan yaptığı paylaşımda “Faşizmin yargı reformu daha çok devlet terörü. Avukat Aytaç Ünsal’ın tedavisinin yapıldığı Küçükarmutlu’daki ev polis tarafından basıldı. Onlarca polis tarafından eşyaları dağıtıldı. Aytaç’ın sağlığı tehdit edildi. Devlet terörüne boyun eğmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.