Polatlar davasında tutuklu kalmadı! Engin Polat cezaevinden çıktı, işte ilk görüntüler

Yayın tarihi: 6 Eylül 2024 Cuma 10:49 am - Güncelleme: 6 Eylül 2024 Cuma 7:31 pm

Dilan ve Engin Polat‘ın üç ayrı suçtan yargılandığı davanın ara karar duruşmasında tutuklu bulunan Engin Polat ve diğer üç tutuklu hakkında tahliye kararı verildi. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Polat’ın da aralarında bulunduğu 4 tutuklu sanığın tahliye edilmesine itiraz etti. İtiraz reddedildi. Bu kararın ardından Engin Polat cezaevinden tahliye edildi.

Kara para akladıkları suçlamasıyla tutuklanan Dilan ve Engin Polat’ında aralarında bulunduğu 28 sanığın yargılandığı davanın üçüncü gününde ara karar açıklandı. Dilan Polat ve Engin Polat’ın yargılandığı ‘kara para aklama’ davasında mahkeme, 4 tutuklu sanık Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve Ahmet Gün’ün tahliyesine karar verdi. Mahkeme Heyeti, tutuklu sanıklar Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve Ahmet Gün’ün tutuklulukta geçirdikleri süre ve mevcut delil durumunu dikkate alarak , tutuksuz yargılanmak üzere tahliyelerine karar verirken, sanıklar için yurtdışı çıkış yasağı getirdi. Sanıkların malvarlıkları üzerindeki tebdir kararı da kaldırılmadı. Sanıklar, düzenli olarak karakola giderek imza atacak. Mahkeme, bazı sanıkların emekli maaşlarına getirilen kısıtın kaldırılmasına da hükmetti. Mahkeme ayrıca Derkan Başer’in de aralarında bulunduğu ve İstanbul Anadolu 24. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ‘yasa dışı bahis organizasyonu’ davası ile bu davanın birleştirilmesi kararını da aldı.

Soruşturmada tanık olarak ifade veren isimlerin mahkemece dinlenmesine de karar verilirken duruşma 19 Aralık 2024 tarihine ertelendi.

TAHLİYELERE İTİRAZA RET

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nin Polat çifti davasındaki tutuklu sanıkların tahliye kararına itiraz etti. İtiraz reddedildi.

10 AY SONRA CEZAEVİNDEN TAHLİYE EDİLDİ

Engin Polat akşam saatlerinde Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki Karatepe Ceza İnfaz Kurumu’ndan tahliye oldu. Engin Polat tahliyesinin ardından, “Mutluyum, aileme çocuklarıma kavuştum” dedi.

“BEKLEDİĞİMİZ BİR KARARDI”

Duruşma sonrasında adliye önünde basın açıklaması yapan Dilan ve Engin Polat’ın avukatı Sevinç Horoz ise “10 aydır müvekkillerimin bir kısmı tutuklu, Dilan hanımda yaklaşık 15 gün önce tahliye olmuştu. Dosya içerisinde kalan 4 tutuklu sanık mevcuttu. Bugün 3 gündür devam eden duruşmanın son günüydü. Bugün bir tahliye kararı verildi, beklediğimiz bir karardı.” dedi.

KIZINA HABER VERDİ

Dilan Polat, tahliye kararını sevinçle karşılayıp ilk olarak kızını arayıp haber verdi. Eşi Engin Polat’ın tahliye haberini yakınlarıyla paylaşan Dilan Polat’ın ilk sözleri “Allah’ım şükürler olsun. Devletimiz sağ olsun. Çok mutluyuz.” oldu.

Sıla Doğu da tahliye kararını “Tahliye” diye bağırarak ablasının şarkısıyla kutladı. Doğu’nun “İnanılmaz derecede mutluyum, tarifi yok. Türk adaletine sonsuz teşekkürler. Mutluluktan uçuyoruz.” dediği görüldü.

Polat, “Enerciiii” isimli kanalında da “Çorlu Kartepe geliyoruz.” mesajını paylaştı.

TAHLİYE KARARI SONRASI DİLAN POLAT’TAN İLK PAYLAŞIM

Dilan Polat tahliye karası sonrası ilk paylaşımını yaptı.

Polat’ın Instagram hesabının hikaye kısmında kendi şarkısı”Enerci” isimli şarkısıyla dans ettiği görüldü.

Dilan Polat’tan eşi Engin Polat’ın tahliyesi sonrası ‘Enerci’li paylaşım

YİNE DUA İSTEDİ

Dilan Polat, duruşma öncesi Instagram’daki “Enerciiii” isimli kanalında 350 bini aşkın takipçisinden “Günaydın dualarınızda bizi eksik etmeyin.” yine dua istedi. 4 Eylül’deki duruşmada sanıkların savunmaları alınırken dünkü duruşmanın ikinci celsesinde avukatların beyanları ile devam etti.

SAVCI MÜTALAASINDA TUTUKLULUĞUN DEVAMINI İSTEMİŞTİ

Savcı, mevcut delil durumu gereği sanıkların mal varlıkları hakkında konulan tedbirin devamına fakat bazı sanıkların emekli maaşlarına getirilen kısıtın kaldırımasına, belirlenen yerlere başvurmak ve yurt çıkış yasağı şeklinde adli kontrol bulunan sanıklar hakkındaki belirlenen yerlere başvuru şeklindeki adli kontrolün kaldırılmasına, yurt dışına çıkmama yönünden bulunan adli kontrol kararlarının ise devamına karar verilmesini istemişti.

Kaynak: HABER MERKEZİ