Polat Holding’in kurucusu Adnan Polat’ın babası İbrahim Polat hayatını kaybetti

Yayın tarihi: 26 Temmuz 2024 Cuma 7:17 pm - Güncelleme: 26 Temmuz 2024 Cuma 7:18 pm

Polat Holding’in kurucusu İbrahim Polat hayatını kaybetti. Polat’ın cenazesi, 28 Temmuz Pazar günü defnedilecek. İbrahim Polat 93 yaşındaydı.

Galatasaray Kulübü’nün eski başkanı Adnan Polat’ın babası İbrahim Polat hayatını kaybetti.

Polat’ın cenazesi 28 Temmuz Pazar günü Teşvikiye Camii’nde kılınacak öğle namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı Aile Kabristanlığı’na defnedilecek.

1931 yılında Erzurum Aşkale’de doğan İbrahim Polat, 1955 yılında müteahhitlik firmasını kurdu.

Polat, 1972’de İzmir’de Ege Seramik Fabrikalarını kurdu. Sağlık gereçleri, madencilik ve enerji alanlarında yatırımlar gerçekleştiren Polat, 1993 yılında İstanbul Polat Renaissance Hotel ile turizm sektörüne adım attı.

GALATASARAY’DAN BAŞŞAĞLIĞI MESAJI

Galatasaray Spor Kulübü, Polat’ın vefatı üzerine şu mesajı paylaştı:

“Kulübümüzün eski başkanlarından Adnan Polat’ın babası İbrahim Polat’ın vefat ettiği haberini derin üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.

Merhumun cenazesi, 28 Temmuz 2024 Pazar günü Teşvikiye Camii’nde kılınacak öğle namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı Aile Kabristanlığı’na defnedilecektir.

Merhuma Allah’tan rahmet, Polat ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz.”

İBRAHİM POLAT KİMDİR?

1955 yılında açtığı müteahhitlik firması ile Türkiye’nin en köklü işletmelerinden birinin temelini atan Sayın İbrahim Polat 1931 yılında Erzurum Aşkale’de doğdu. Polat evli ve 3 çocuk babasıydı.

Genç yaşta müteahhitliğe başlayarak ilk firmasını kuran Polat İstanbul’da çok sayıda seçkin binaya imza attı. 1972’de İzmir’de Ege Seramik Fabrikalarını kurarak başladığı sanayi sektöründeki girişimlerine daha sonra seramik sağlık gereçleri, madencilik ve enerji alanlarını da katan Polat, 1993 yılında İstanbul Polat Renaissance Hotel ile turizm sektörüne girdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ