Polat çiftinin davasına bakan savcı emekli oldu

Yayın tarihi: 15 Ocak 2024 Pazartesi 3:33 pm - Güncelleme: 15 Ocak 2024 Pazartesi 3:33 pm

Kara para aklama iddiasıyla tutuklanan sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve Engin Polat hakkında soruşturma başlatan savcı emekli oldu.

Anadolu başsavcılığı tarafından Dilan ve Engin Polat çifti, Tayyar ve Özlem Öz çifti ve Tuzlaspor Başkanı İlhanlı hakkında yasadışı bahis soruşturması başlatılmış, Polat ailesi tutuklanmıştı.

Büyük soruşturmaların savcısı Gökalp Kökçü, Polat dosyasında basına bilgi sızdırdığı ve bir FETÖ imamı hakkında takipsizlik verdiği iddiasıyla Hakimler Savcılar Kurulu’nca (HSK) Erzurum’a sürülmüştü. Kökçü’nün eşi İrem Kökçü’nün de 2004-2009 yılları arasında Adnan Oktar’ın müridleri arasında olduğu ve bu davada tanık olarak ifade verdiği ortaya çıkmıştı.

Gazeteci Barış Terkoğlu’nun X hesabından yaptığı paylaşıma göre, eşi hakkında çıkan haberlerin ardından emeklilik dilekçesi veren Kökçü’nün talebi kabul edildi.

Paylaşım şöyle:
“Dilan Polat dosyasıyla son dönemde sıkça gündeme gelen, İstanbul Adliyesi’nde kendisinden kapatılması istenen dosyaları HSK’ya şikayet eden savcı G.K.; eşinin Oktar Grubu ile geçmişteki bağlantısını gösteren haberlerin ardından emeklilik dilekçesi vermişti. HSK, bugün talebi kabul ederek Savcı G.K. hakkında emeklilik kararı verdi. Erzurum’a tayin edilen Dilan Polat dosyasının savcısı böylece mesleği bırakmış oldu.”

Dilan Polat’ın sosyal medya hesabı yeniden açıldı

Kaynak: TELE1