Pokemon GO oyununun yaratıcısı yeni bir AR oyunu çıkartıyor

Yayın tarihi: 17 Nisan 2022 Pazar 10:00 am - Güncelleme: 16 Nisan 2022 Cumartesi 2:14 pm

Pokemon GO oyununun yaratıcısı Niantic Labs, Peridot adını taşıyan yeni bir artırılmış gerçeklik  oyunu çıkarmaya hazırlanıyor.

AR (artırılmış gerçeklik) oyunları denince akla gelen ilk şey sanal gerçeklik (VR) ya da artırılmış gerçeklik (AR) gözlükleriyle ortada dolaşan oyuncular olsa da, şimdilik AR oyunları çok daha mütevazı ekipmanlarla yaşamını sürdürüyor. En azından şu an için AR oyunları akıllı telefon ekranlarına sıkışmış durumda. Ancak Pokemon GO’nun yakaladığı büyük başarı, bu haliyle bile AR oyunlarının geniş kitlelere hitap edebileceğini gösterdi. Ancak Pokemon GO’nun bu başarısına rağmen AR oyunu olarak dikkat çeken yapımların sayısı oldukça kısıtlı. Ne var ki çok yakında bu alanda dikkat çekici bir oyun daha çıkabilir.

 

Pokemon oyunu ile büyük bir başarıya imza atan Niantic Labs, yeni bir AR oyunu çıkarmaya hazırlanıyor. Peridot adını taşıyan bu yeni AR oyunu, Pokemon oyunu ile önemli benzerlikler taşıyor. Niantic Labs’in yeni oyunu Pokemon ile Tamagotchi gibi evcil hayvan yetiştirme oyunlarının bir karışımı olarak tanımlanıyor.

Pokemon GO

Pokemon oyununun aksine Peridot’un odak noktası sadece yeni evcil hayvanlar yakalamak değil, aynı zamanda onlara sahip çıkmak ve yetiştirmek olacak. Tabii yine Pokemon GO’da olduğu gibi oyuncuları sokak sokak gezdirip yeni keşifler peşinde koşturacak keşifler ve değerli eşyalar bulunacak.

Peridot ilk bakışta popüler Pokemon oyununu taklit etmeye çalışan onlarca oyundan biri gibi dursa da, oyunun arkasında Niantic Labs’in olması oyuna dair beklentileri yükseltiyor. Peridot’un ne zaman çıkacağı henüz açıklanmasa da yakında resmi bir çıkış tarihi duyurulmasını bekleyebiliriz.

2022’de en çok indirilen uygulama TikTok oldu