Podcast geliri yüzde 47 büyüyerek 2 milyar doları aştı

Yayın tarihi: 11 Mayıs 2022 Çarşamba 8:00 am - Güncelleme: 10 Mayıs 2022 Salı 3:49 pm

ABD’de toplam podcast geliri 2 milyar doları aştı. 2024 yılına gelindiğinde bu rakamın 4.2 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Podcast dinleme alışkanlığı nispeten yeni bir tren olsa da podcastler bugün artık pek çok kişi için gündelik hayatın parçası haline gelmiş durumda. Haliyle bu alan etrafına koca bir pazar kuruldu. Her geçen gün biraz daha büyüyen bu pazar, artık milyar dolarlarla ölçülecek seviyeye gelmiş durumda. Variety tarafından yayınlanan verilere göre 2022 yılında ABD’de toplam podcast geliri yüzde 47 büyüyerek 2 milyar doları aşacak.

podcast

Bu rakam, IAB ve PwC tarafından yapılan araştırmayla elde edildi. IAB ve PwC, sektörün önde gelen uzman isimleriyle görüşerek podcastlerin reklam gelirlerini ölçtü. Sonuçta toplanan veriler pazarın geneline uygulanarak toplam gelirin 2 milyar doların üzerine çıkacağı sonucuna varıldı.

 

Yüzde 47’lik artış ilk bakışta son derece etkileyici görünse de aslında bu rakam podcast sektörü için bir yavaşlamaya işaret ediyor. Çünkü 2021 yılında toplam podcast geliri yüzde 72 artarak 1.4 milyar dolara gelmişti. Bu yüzden aslında bir önceki yıl yüzde 72 olan büyüme hızı bu yıl yüzde 47’ye gerilemiş durumda. Yine de podcast sektörünün pek çok sektörden çok daha iyi gittiğini söyleyebiliriz. Örnek verecek olursak geçtiğimiz yıl podcast alanında gelirler yüzde 72 artarken, internet reklamcılığında bu oran sadece yüzde 35’ti.

Öte yandan bu büyümenin yakın zamanda durması da beklenmiyor. Aksine önümüzdeki yıllarda bu sektörün daha da büyüyeceği öngörülüyor. 2024 yılında ABD’de podcast alanındaki toplam gelirin 4.2 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Apple çalışanları ofise dönmekten rahatsız