POCO M4 Pro 5G ‘ye yakından bakıyoruz

Yayın tarihi: 4 Şubat 2022 Cuma 11:00 am - Güncelleme: 3 Şubat 2022 Perşembe 7:02 pm

POCO M4 Pro 5G , evvela ismine bakıldığında bile kafada iki düşünce uyandırıyor. Birincisi, “Pro” takısı var ise, demek ki bu güçlü bir telefon. İkincisi, 5G ibaresi olduğuna göre geleceğe şimdiden hazırlıklı bir telefon.

Sonrasında, tasarım detaylarıyla devam edelim isterseniz. Ürünümüz, 8.75mm kalınlıkta ve 195 gram ağırlıkta. Yanlardan yumuşatılmış hatlara sahip olan ürün, arka tarafta, diğer Poco modellerinden de aşina olduğumuz siyah çerçeveli kamera bölümüne sahip. Ek olarak, arka yüzeyin avuçtan kaymalara müsait bir yapıda olduğunu ve iki elde dikkatli kullanılması gerektiğini belirtelim.

Type-C bağlantı noktası ve 3.5mm kulaklık girişi gibi detayları bulunan cihaz, sağ yan tarafta da parmak izi okuyucuya sahip. Kendi adıma konuşmam gerekirse, ekrana yedirilmiş sistemler daha kullanışlı, ama burada da iyi bir iş çıkarıldığını söylemeliyim.

POCO M4 Pro 5G, çift hoparlör sistemi sayesinde, çoğu zaman bir kulaklığa ihtiyaç duymadan da iyi işitsel detaylar alabilmenize yardımcı oluyor.

İsterseniz kutuda gelen koruyucu şeffaf kılıf yardımıyla daha temiz ve güvenli kullanımlar da mümkün.

POCO M4 Pro 5G

POCO M4 Pro 5G, 6.6 inç değerde ekrana sahip

FHD+ çözünürlük sunan ve 90Hz tazeleme değerine sahip olan ekran, bir şeyler izlemek ve oynamaktan hoşlananlar için akıcı, pürüzsüz detaylar sunabiliyor. Hem dış mekân kullanımında başarılı hem de uzun süreli deneyimler için göz konforu modu yardımıyla sorunsuz deneyimler yaşayabiliyorsunuz.

POCO M4 Pro 5G, MediaTek Dimensity 810 çipsetiyle geliyor. 6nm üretim süreciyle hazırlanan bu çipset, 5G bağlantı sunarken düşük pil tüketimi ve iyi performanstan gelişmiş kamera özelliklerine kadar pek çok özellik sunmayı amaçlıyor. 8 çekirdekli işlemci, 2.4GHz değerine kadar ulaşabiliyor.

Bize deneyimleyebilmemiz için gelen model, 6GB RAM ve 128GB dahili depolama özelliklerine sahip. Burada LPDDR4X RAM ve UFS 2.2 depolama teknolojilerinin kullanıldığını, dolayısıyla standart modellere kıyasla daha iyi performans sunulabildiğini söyleyebiliriz. İsterseniz dahili hafızayı arttırma şansınız da var.

Telefon, Android 11 işletim sistemine sahip. Zaten günümüzde çoğu telefonda bu işletim sistemi sürümü ve kullanımı kolay arayüzler oluyor. Poco’da da kullanımı kolay bir arayüz tercih edilmiş.

Peki oyun performansı nasıl diyecek olursanız, Call of Duty Mobile gibi iyi grafiklere sahip bir oyunu bu telefonda rahatlıkla oynayabilirsiniz. Uzun süren oyun deneyimlerinde, cihazda aşırı ısınma faktörüyle de karşılaşmadık.

POCO M4 Pro 5G

 

Gelelim kameralara

Öncelikle kamera uygulama logosuna bir bakalım isterseniz. Açıkçası Google Chrome tarayıcısını andırmıyor değil. Zaten yakın konumlandırıldıkları için muhtemelen sizin de dikkatinizi çekecektir.

POCO M4 Pro 5G, arka tarafta yapay zekâ destekli ikili kamera sistemiyle geliyor. Telefonu ilk kez elinize alıp baktığınızda, sanki daha çok kamera var gibi bir görüntü sunduğunu da ifade etmek gerek.

Telefonumuzun ana kamerası tam 50MP değerde ve f1.8 açıklık değeri sunuyor. Hem iyi ışıklı ortamlarda hem de gece çekimlerinde başarılı sonuçlar veriyor. Özellikle gün ışığı performansından memnun kaldık. İkinci kameramız ise, ultra geniş açılı çekimler için 8MP değerde. Kalabalık çekimler ve manzara çekimleri için bu kameraya başvurabilirsiniz. Bu kamera, özellikle iyi ışıklı ortamlarda güzel sonuçlar veriyor.

Ön taraftaki 16MP kamera da özellikle iyi ışıklı ortamlarda güzel selfie’ler çekebilmenize imkân sunuyor. Tabii çeşitli filtre ve makyaj efektlerinin yanında, portre çekim modu da var.
Video özelliklerine bakacak olursak, arka kamerayla 1080p 60FPS videolar çekebilirsiniz. Ön tarafta da 1080p 30FPS video çekim seçeneği var. Yani beklentileriniz çok da yüksek olmamalı. Öte yandan, hem arka hem de ön kamerayla hızlı ve ağır video çekimleri yapabiliyorsunuz.

POCO M4 Pro 5G, 5000mAh değerde pile sahip

Bu pil, tek şarj ile yoğun kullanımda bir günü, gündelik kullanımda da 2 günü çıkarmanıza imkân sunuyor. Bu pilin hızlı şarj desteklediğini de söyleyelim. Ürünü, beraberinde gelen 33w hızlı şarj adaptörüyle hızlıca şarj edebilirsiniz. Yani hızlı şarj için ekstra para ödemenize gerek kalmıyor.

İnceleme videosunu izlemek için buraya tıklayınız