POCO M3 : Uygun fiyatı ve 6000 mAh pili ile fark yaratıyor

Yayın tarihi: 13 Mart 2021 Cumartesi 7:00 am - Güncelleme: 12 Mart 2021 Cuma 10:31 am

POCO M3 akıllı telefon incelemesiyle karşınızdayız. 6.53 inç ekranı ve sağlam bir tasarımı bulunan ürün, 6000mAh değerde piliyle dikkatleri üzerine çekiyor.

POCO M3’ün siyah, mavi ve sarı olmak üzere 3 farklı renk seçeneği var. Bize test için mavi rengi geldi ve gayet güzel görünüyor. Yine de, şahsen sarı rengini daha çok beğendiğimi söylemeliyim.

198 gram ağırlıkta ve 9.6mm kalınlıktaki ürün, yanlardan yumuşatılmış, arka yüzeyde de mat plastik tasarım kullanılarak hazırlanmış. Böylece son dönemde hazırlanan parlak yüzeyli telefonlardan ayrılmayı başarıyor. Ürünün kutusundan şeffaf koruyucu kılıfın çıktığını da belirtelim.

M3’ün üzerindeki detaylarına baktığımızda, arka tarafında konumlandırılan üçlü kamera sistemi var. Alt tarafta Type-C bağlantı noktası, üst tarafta da 3.5mm kulaklık girişi bulunuyor. Ek olarak, sağ yan taraftaki fiziksel güç tuşu, aynı zamanda parmak izi okuyucu sensöre de sahip ve performanslı çalışıyor.

POCO M3

6.53 inç değerde ekran

Telefonun 6.53 inç değerdeki ekranı, FHD+ çözünürlük sunuyor. IPS LCD teknolojisinin kullanıldığı ekran, özellikle iç mekân kullanımlarında çok iyi görsellik sunuyor. İster bir şeyler okuyor olun, isterseniz de bir şeyler izliyor olun, hem dokunmatik hem de görüntüleme kalitesinden memnun kalıyorsunuz. Ek olarak, zararlı mavi ışınların filtrelenmesi özelliği sayesinde de uzun süreli kullanımlarda gözlerinizin zarar görmesi engelleniyor.

Ek olarak, ekranda Gorilla Glass 3 koruması olduğunu da söylemeliyiz.

Qualcomm Snapdragon 662 çipsetiyle geliyor

Qualcomm, bu çipseti geçtiğimiz sene görücüye çıkarmıştı. Orta seviyede konumlandırılabilecek bu çipset, gelişmiş yapay zekâ desteği, dinamik kamera kabiliyetleri, yüksek çözünürlüklü fotoğrafların normale kıyasla daha az boyutlarda depolanması için HEIF formatı desteği gibi detayları bünyesinde barındırıyor.

Maksimum 2Ghz değerde çalışan işlemciye, 4GB RAM ve 128GB dahili depolama eşlik ediyor. Tabii microSD desteği de var. Genellikle uygulama çalıştırma performansı ve uygulama arası geçişler akıcı, ama nadiren de olsa performans düşüşleri yaşanabiliyor.

Peki oyun performansı nasıl diye merak ediyorsanız, PUBG’yi orta grafik ayarlarında, genellikle akıcı biçimde oynayabildik. Uzun süreli oyun deneyimlerinde de telefonda ciddi bir ısınma düzeyiyle karşılaşmadık.

POCO M3 akıllı telefon incelemesi: 6000mAh pile sahip!

Arka tarafta üçlü kamera sistemi

Ana kamera 48MP ve f1,79 diyafram açıklıgına sahip. Bunun anlamı, yalnızca iyi ışıklı ortamlarda değil, aynı zamanda düşük ışıklı ortamlarda da daha iyi çekimler yapabilirsiniz.

Ana kameraya, makro çekimler için 2MP kamera ve bokehli fotoğraflar için 2MP derinlik sensörü eşlik ediyor. 30FPS’te 1080p videolar çekebilirsiniz. Çekim modları arasında ağır çekim ve hızlı çekim de bulunuyor, ki bunlar temel düzeyde sunulmuş. Yani çok detaylı çözümler değiller.

8MP değerdeki ön kamera da ortalama bir performansa sahip. 1080p 30FPS ve hızlı video çekim gibi detayların yanında bokehli selfie çekimlerine de destek veriliyor.

FM radyo da var, ama kulaklık yok

POCO M3, Wi-Fi dual band ve Bluetooth 5.0 gibi kablosuz bağlantı teknolojilerini destekliyor. Ayrıca FM radyo özelliği de var, ama bundan yararlanabilmek için bir kablolu kulaklığınız olmalı. Cihazın kutusunda kulaklık yer almadığını söylemeliyiz.

Ve devasa pil

Telefon, 6000mAh değerde pille geliyor ve bu pil, 18w hızlı şarj desteğiyle %0’dan %70’e bir buçuk saatte ulaşabiliyor. Tek şarj ile yoğun kullanımda 2 günü, normal kullanımda da 3 günü rahatlıkla geride bırakabiliyorsunuz. Zaten telefonun en güçlü tarafını da pil kapasitesi ve performansı oluşturuyor.

Ayrıca, pilin kullanım ömrü konusunda POCO’nun şöyle bir açıklaması var:
“Pil 1000 defaya kadar şarj edilebilir, bu da pilin ömrünün pilde önemli bir bozulma olmadan 2.5 yılı aştığı anlamına gelir.”

POCO M3 akıllı telefon, ülkemizde 2650TL satış fiyatı etiketiyle bulunabiliyor.

İnceleme videosunu izlemek için buraya tıklayınız