Poco C40 : Büyük ekran devasa pil

Yayın tarihi: 23 Temmuz 2022 Cumartesi 10:00 am - Güncelleme: 22 Temmuz 2022 Cuma 6:16 pm

Poco C40 , ekonomik bir Android telefon modeli isteyenler için, özellikle de ilk kez akıllı telefon kullanacak olan genç kullanıcılar için üretilmiş bir cihaz. Tabii dikkat çeken iki özelliği daha var, ki bunları da büyük ekranı ve devasa pil kapasitesi oluşturuyor.

Poco C40, 9.18mm kalınlık ve 204 gram ağırlık değerlerine sahip Poco C40, genellikle plastik malzemenin kullanıldığı, arka yüzeyin avuçtan kolay kolay kaymayacağı tipte bir ürün. İkili kamera sistemi, neredeyse çıkıntısız olarak tasarlanmış. Bu, tasarıma olumlu yansıyor.

Parmak izi okuyucu sensörün de arka yüzeye yerleştirildiğini görüyoruz. Genellikle iyi bir performans sunuyor, ama arka yüzeye yerleştirilen parmak izi sistemlerinin artık eskidiğini de kabul etmek gerek. Özellikle ufak elli kullanıcılar, parmak izi okuyucu sensöre erişmekte güçlük çekebilir. Zaten bu tipte büyük ekranlı bir ürün, ufak elli kullanıcılar için çok da uygun olmayabilir.

Type-C bağlantı noktası ve 3.5mm kulaklık girişi bulunduran cihaz, aynı zamanda microSD kart desteği de sunuyor. Bu tip detaylar, çoğu kullanıcı için önemli.

Bu, ürünün en önemli özelliklerinden bir tanesi. 6.71 inç değerdeki LCD ekran, HD+ çözünürlük sunuyor ve 400nite kadar parlaklık değerine sahip. Özellikle iç mekân kullanımlarında, görüntüleme kalitesini beğendik. Özellikle internet ve sosyal medyada vakit geçirmekten hoşlananlar için büyük ve yeterli bir ekran. Öte yandan, ürünün ekranını çizilmelere karşı daha dayanıklı noktaya getiren Gorilla Glass koruması da mevcut.

Poco C40

 JLQ Technology tarafından hazırlanan JR510 çipsetine sahip

11nm olarak üretilen işlemcisi, 4’ü 2Ghz, 4’ü de 1.5Ghz hızda çalışmak üzere 8 çekirdekten oluşuyor. Daha iyi örnekleyebilmek için performansının Snapdragon 450 ile benzer olduğunu söyleyebiliriz.

Başta da belirttiğimiz gibi bize 4GB RAM ve 64GB dahili depolamalı versiyon geldi.
Android 11 işletim sisteminin bulunduğu telefon, kullanışlı bir arayüze sahip, ancak yüksek performans beklememelisiniz. Zaman zaman yavaşlamalar gözlenebiliyor. Bu gibi durumlarda biraz sabırlı olup beklemeniz iyi olacaktır. Aksi durumda, sürekli arka arkaya bir şeylere basarsanız arayüzde donmalarla da karşılaşabilirsiniz.

Telefonda Angry Birds 2 gibi renkli görsellere ve güçlü fiziklere sahip bir oyunu rahatlıkla deneyimleyebildik. Öte yandan, Call of Duty Mobile gibi bir oyunu da düşük grafik kalitesi ayarlıyken iyi performansta oynayabildik. Hoparlörün sunduğu ses kalitesi yeterli düzeyde ve aşırı ısınma faktörüyle karşılaşmadık.

Yine de, ürünün üst seviye oyunlarda üst seviye performans için hazırlanmış bir telefon olmadığını, dolayısıyla beklentilerinizi de yüksek tutmamanız gerektiğini hatırlatalım.

Poco C40

 

İkili kamera sistemi

Poco C40 ‘ın arka tarafında, 13+2MP’den oluşan ikili kamera sistemi var. Bu kameralar yardımıyla bokeh efektli fotoğraflar çekebilir, 1080p 30FPS video kayıtları gerçekleştirebilirsiniz. Geniş açılı çekim seçeneğine yer verilmemiş. Kameralar, özellikle gün ışığında iyi fotoğraflar elde edebiliyor ve video tarafında da yine gün ışığında, sabit çekimlerde tatmin edici sonuçlar veriyor.

Ön taraftaki 5MP kamera da, yine beklentilerinizi yüksek tutmamak kaydıyla, gün ışığında tatmin edici selfie fotoğraflar elde etmenize yardımcı oluyor. Portre modu, ön kamerada da bulunuyor.

Bluetooth 5.0 ve Wi-Fi AC gibi kablosuz bağlantı teknolojilerini bünyesinde barındıran telefon, FM radyo özelliğine de sahip. Bu özelliği kullanabilmeniz için kulaklığınız olmalı ve ürünün kutusundan kulaklık çıkmadığını söylemeliyiz.

Ppil tarafında 6000mAh kapasite sunuyor

Cihaz, tek şarj ile gündelik kullanımda 2 günü rahatlıkla geride bırakmanıza yardımcı oluyor. Tabii pil kapasitesi büyük olunca, şarj süresi de biraz uzuyor. Aslında cihazın 18w hızlı şarj desteği var, ama kutudan hızlı şarj adaptörü çıkmıyor. Örneğin, 2 saatlik şarj ile %50 civarı bir şarj seviyesine erişebiliyorsunuz.