PlayStation 5’in tasarımı alaturka tuvalete benzetildi

Yayın tarihi: 26 Ekim 2019 Cumartesi 9:06 am - Güncelleme: 26 Ekim 2019 Cumartesi 9:06 am

Sony’nin sıradaki oyun konsolu olacak PlayStation 5 hakkında internette pek çok yorum yapılan bir görsel dolaşıyor. PlayStation 5’in geliştirici kit’ine ait olduğu konuşulan bu görselde yer alan cihazın tasarımı ise  akla farklı objeleri getiriyor.

Yeni nesil AMD işlemciden SSD diske, 4K Blu-Ray desteğinden gelişmiş 3D ses sistemine kadar PS5’te pek çok önemli teknoloji kullanılacak. PS4 Pro’ya kıyasla hem çok daha iyi görüntü kalitesi hem de çok daha performanslı çalışma kapasitesinden söz edebiliriz. Öte yandan, Dualshock 5 ile daha gerçekçi ve farklı oyun deneyimleri mümkün olacak. Daha fazla bilgi için daha önce hazırladığımız videolara ve sitemizdeki haberlere de göz atabilirsiniz. Bu videomuzun konusu ise, PS5 Dev Kit…

The Outer Worlds inceleme

Son günlerde internette gezinen ve üzerine pek çok yorum yapılan bir görsel var. Bu görselin Sony’ye ait olduğu, daha doğrusu PlayStation 5’in Dev Kit, yani geliştirici kit’ine ait olduğu belirtiliyor. Yani yazılım ve video oyun geliştiricilerine gönderilen cihazlar. Doğru veya yanlış, konumuz şu an bu değil. Konumuz, cihazın tasarım detaylarının gerçekten ilginç olması ve akla farklı objeleri getiriyor olması…

Kendi adıma konuşmam gerekirse, şimdiye kadarki en iyi tasarımlı PlayStation cihazları olarak orijinal PS’i ve PS One’ı gösterebilirim. PS5’te nasıl bir tasarım çizgisi izlenecek merak konusu tabii, ama “dev kit” olarak etrafta gezinen bu cihaz için “alaturka tuvalet” benzetmesi pek tuhaf kaçmayacaktır. Öyle ki özellikle Facebook’taki paylaşımlarda, bu yönde pek çok mesaj var. Özellikle de Türk oyun severler tarafından.

Bu nasıl dev kit?

Görsele göz attığımızda, özellikle üst kısımdaki havalandırma sistemi dikkatlerden kaçmıyor. Gerçekten soğutma için ciddi bir kaynak ayrılmış, ki bu da uzun süreli oyunlar esnasında konsolun stabil kalabilmesi için önemli. Biraz aşağıya doğru indiğimizde dokunmatik bir panel, pek çok USB bağlantı noktası ve fiziksel disk okuyucusu konumlandırılmış.

Söylenenlere göre bu görseller gerçek ve Sony, bu görsellerin internete sızdırılmasından dolayı kızgın. Öyle ki, daha önce Codamasters’ta çalışan bir geliştirici, Twitter hesabında bu konuyla ilgili bir mesaj paylaşmış, daha sonra ise bu mesaj ortadan kaybolmuştu. Bunun üzerine de devreye Sony’nin girdiği ve mesajın kaldırılmasında rol oynadığı yorumları yapılmıştı.

PS5 geliştirici kit üzerinde çalıştığını söyleyen ancak ismini vermek istemeyen bir oyun geliştiricisi, aylarca önce Reddit’te bir başlık açmış ve bazı detaylar vermişti. Onun belirttiğine göre geliştirici kiti, büyük siyah bir kutu görünümündeydi ve bu kitte PSVR2 ile Dualshock 5 de bulunmakta.

Toparlamak gerekirse, sızan bu tasarım sebebiyle Sony şu an pek mutlu değil. Tasarımın pek beğenildiği de söylenemez. Her ne kadar geliştirici kiti, yani PS5’in satışa sunulacak hali bu olmasa da esprili yorumlar ve paylaşımlar bir süre daha devam edecek gibi görünüyor.