PlayStation 5 Xbox Series X’in gerisinde kaldı

Yayın tarihi: 11 Ağustos 2020 Salı 9:27 am - Güncelleme: 10 Ağustos 2020 Pazartesi 7:30 pm

Yeni nesil konsollar için analizler gelmeye başladı.  PlayStation 5 gücü ile maalesef ki Xbox Series X’in gerisinde kalıp zorlanabilir.

Yeni nesil konsol savaşlarında Xbox Series X‘in güçlü donanımı ile rakibinin karşısına çıkması tüm dengeleri alt üst etmiş. PlayStation 5 gücü maalesef ki Xbox Series X’in bir tık gerisinde kalmış ancak bu farkı SSD ile kapatacağı söylenmişti. Özel oyunlarda PS5 her ne kadar güçlü olursa olsun 3. parti oyunlarda PS5’in zorlanacağı iddia ediliyor.

PlayStation 5

Oyun sektörünün içinden olan Dusk Golem; Microsoft’un yakında çıkacak olan Xbox Series X’in hem Sony PlayStation 5’ten daha ucuza mal edeceğini hem de çoklu platform oyunlarda PS5’ten daha fazla performans sergileyeceğini iddia etti. Golem ayrıca; PS5’in gücünün 1080P yani Full HD çözünürlükte 60 FPS‘e yeterli olduğunu ancak 4K oyun deneyiminde tökezleyebileceğini belirtti.

Dusk Golem’in, çoklu platform oyunlarının PlayStation 5’te daha kötü performans gösterme eğiliminde olduğu iddiasının, konsolun donanım mimarisi üzerinde bazı etkileri var. PS5’in ultra hızlı SSD’sinin çoklu platform oyunlarında o kadar önemli olmayabileceği söyleniyor. Daha düşük performans, saat hızı ölçeklendirmesiyle ilgili sorunlara da işaret edebilir. Sony, PlayStation 5’in dinamik GPU saat hızı ölçeklendirmesine sahip olacağını açıkladığından beri bu potansiyel bir soru oldu. Bu yüzden GPU tarafında da PS5’in sorunlar yaşayacağı söyleniyor.

BMW yeni direksiyon patenti aldı: Hiç böylesini görmediniz!