PlayStation 4’ün fişini her an çekebilir

Yayın tarihi: 4 Ağustos 2022 Perşembe 10:30 am - Güncelleme: 3 Ağustos 2022 Çarşamba 4:31 pm

Sony, yayınladığı son mali raporuyla birlikte, emektar oyun konsolu PlayStation 4’ün fişini çekebileceğinin ilk sinyallerini verdi.

PlayStation 4, yavaş yavaş miadını doldurmaya başladı. Oyunseverlerin karşısına ilk defa 2013 yılında çıkan bu konsol, geride bıraktığı yaklaşık 10 yılın sonunda, 120 milyonluk satış adetine bir hayli yaklaşmış gibi görünüyor. Bununla birlikte geçtiğimiz yıl yalnızca 1 milyon adet sevkiyatın yapıldığı göz önüne alındığında, artık PlayStation 4’ün yavaş yavaş yolun sonuna geldiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. İşin ilginci, Sony’de yayımladığı son mali raporuyla bu dedikoduların ayyuka çıkmasına yardımcı oldu.

 

Öyle ki Sony, bu yıla kadar açıklanan bütün mali çeyrek raporlarında hem PlayStation 4’ün hem de PlayStation 5’in adet bazlı satış tutarlarını açıklardı.

 

PlayStation 4

Ancak Japon şirket ilk defa son mali raporunda PlayStation 4’ün kaç adet sattığına dair bir veri paylaşmadı. Bunun yerine PlayStation 4 ve PlayStation 5’in toplam satış adetini ve kümülatif oyun satış adetlerini paylaşan firmanın bu hamlesi, oyun dünyasında “PlayStation 4 yolun sonuna gelmiş” dedikodularının artmasına neden oldu.

 

Öte yandan Sony’nin PlayStation 5’e olan ilgisi ise her geçen gün artıyor. Yakın bir zamana kadar tedarik sorunlarıyla boğuşan yeni konsol için bir dizi girişimde bulunan Japon şirket, bu hamleleri sayesinde PlayStation 5’in üretim sıkıntılarını sona erdirdi. Bu nedenle de üç ve dördüncü çeyrek verilerinde, Sony’nin PS5 konusunda yüzünün fazlasıyla güleceği tahmin ediliyor.

Sıcak hava dalgası Google’ı da vurdu