PlayStation 4 almak mantıklı mı?

Yayın tarihi: 24 Eylül 2020 Perşembe 9:30 am - Güncelleme: 23 Eylül 2020 Çarşamba 9:58 pm

Şu sıralar oyun severlerin kafasındaki en önemli sorulardan birisi de bu. Şu anda PlayStation 4 alınır mı? İşte yanıtı.

PlayStation 4 almak mantıklı mı? Oyun severler nefesini tutmuş yeni nesil konsolların gelmesini bekliyor. Hem Microsoft, hem de Sony yeni nesil konsollarını önümüzdeki Kasım ayında satışa sunmuş olacak. Şimdilik bu iki konsolun da ülkemizde kaç TL’den satılacağı net değil. Fakat önümüzdeki süreçte hem PS5 hem de Xbox Series X fiyatı netleşecektir.

Hatta Microsoft geçtiğimiz günlerde Series X ve Series S’in Türkiye fiyatını açıklamış lakin sonradan geri çekmişti. Yine de şimdilik fiyat tarafında soru işaretleri giderilmiş değil.

PlayStation 4

Peki gelelim asıl bizi ilgilendiren soruya. Hali hazırda PS5’in çıkış arifesinde PlayStation 4 alınır mı?

Hemen şunu belirtelim. Sony artık özel oyunlarını PS4 için getirmeyebilir. Yani önümüzdeki yıl çıkacak olan God of War gibi yapımlar muhtemelen sadece PS5’e özel olacaktır. Dolayısıyla şimdi alacağınız bir PS4 ile yeni Sony oyunlarından mahrum kalabilirsiniz.

Muhtmelen 3. parti yapımcılar PS4’e olan desteğini bir süre daha devam ettirecektir. Lakin 1. parti oyunlarda sıkıntı yaşanması muhtemel.

Tam olarak bu sebepten ötürü şu sıralar Xbox One almak daha mantıklı. Çünkü Microsoft Xbox One konsollarına 3 yıl daha destek vereceğine dair söz verdi. Dolayısıyla şu sıralar PS4 yerine Xbox One almak daha mantıklı olabilir. Elbette yine de tercih kullanıcıların.

Snapdragon 750G yonga seti tanıtıldı!