“Plajda yürür gibi yürümeyin” diyen otobüs şoförüne yumruklu saldırı! Burnu kırıldı

Yayın tarihi: 4 Aralık 2023 Pazartesi 2:56 pm - Güncelleme: 4 Aralık 2023 Pazartesi 4:16 pm

Sarıyer’de otobüs şoförü ile yayalar arasında yol verme tartışması çıktı. Otobüse tekme atan yayalar, “Plajda yürür gibi yürümeyin” diyen şoföre yumruk atarak burnunu kırdı. Gözaltına alınan iki saldırgan serbest bırakıldı.

İstanbul’un Sarıyer ilçesinde iddiaya göre, iki arkadaş yaya geçidinde geçmek için refüjde beklemeye başladı. Yolun karşısına geçmek için hamle yapan ikili o esnada seyir halinde olan İETT otobüsünün geldiğini görünce geri adım attı. Otobüsün şoförü de frene basınca şahıslar, otobüse tekme attı.

‘PLAJDA YÜRÜR GİBİ YÜRÜMEYİN’

Şahıslarla arasında çıkan tartışmada şoför, “Tamam kardeşim kusura bakma, siz de plajda yürür gibi yürümeyeceksiniz hatırlatayım” dedi. Bunun üzerine şahıslardan biri şoförün yüzüne dışarıdan yumruk attı. Yüzünü darbe alan şoför ayağa kalkarak karşılık vermeye çalışırken, içerideki bir yolcu tarafları ayırmaya çalıştı. Küfürleşmelerin yaşanması üzerine saldırganlar, içeriye girerek şoförü daha fazla darp etmek istedi. Ancak şahıslar, kapıların kapalı olması üzerine içeriye giremedi.

ŞOFÖRÜN BURNU KIRILDI

Saldırı sonucu burnu kırılan şoför hastaneye kaldırılırken, ihbar üzerine kısa sürede olay yerine gelen Sarıyer polisi iki saldırganı gözaltına aldı. Öte yandan saldırı sırasında aracın arka camının da kırıldığı görüldü.

SERBEST KALDILAR

Emniyette ifadeleri alınarak, “kasten yaralama”, “mala zarar verme” ve “tehdit-hakaret” suçlarından adli işlem yapılan iki saldırgan, adliyeye sevk edildi. Şahısların savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi. (İHA)

Yolcu otobüsü TIR’a çarptı: 13 yaralı

Kaynak: İHA