Plajda skandal görüntü! Botla Kuşadası sahillerine çıkan kaçak göçmenler sokaklara dağıldı

Yayın tarihi: 11 Eylül 2023 Pazartesi 5:21 pm - Güncelleme: 11 Eylül 2023 Pazartesi 5:23 pm

Kontrol altına alınamayan kaçak göçmen sorunu artarak devam ediyor. Son gelen görüntüler ise bu sefer Kuşadası’dan oldu. Botla sahile çıkan kaçak göçmenler yurttaşları şaşırttı. Konuyu yetkililere sorduğunu söyleyen İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, “Görüntüler doğru ve farklı kameralarla da bu anlar tespit/teyit edilmiş” dedi.

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde bugün akılalmaz anlar yaşandı. Bottan inen kaçak göçmenlerin sahilden Türkiye’ye giriş yaptığı anlar cep telefonu kameralarına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde, kaçak göçmenlerin geldikleri bottan indikten sonra çantalarıyla sokaklara dağıldığı dikkat çekti.

“KAYGI VERİCİ”

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Zorlu, şunları kaydetti:

“Aydın/Kuşadası’ndaki bir plaja botla giriş yapan kaçak sığınmacıların yer aldığı video gerçekten kaygı verici! Konuyu az önce yetkililere sordum. Görüntüler doğru ve farklı kameralarla da bu anlar tespit/teyit edilmiş. 15-16 kişilik kaçak bir grup sahilden giriş yapıyor. Uyruklarının belirlenmesi ve yakalanmaları için çalışma yürütüldüğü bilgisi verildi. Bu vahim görüntü, kara sınırlarımızın dışında da ülkemize kaçak girişlerin olabildiğini bir kez daha gösteriyor. İçişleri Bakanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı bu hususta ivedilikle bir açıklama yapmalıdır. Mavi Vatan huduttur ve hudut namustur!”

İstanbul’da cipten inen 18 kaçak göçmen yakalandı