Park soruşturmasında belediye başkan yardımcısı ile park ve bahçeler müdürü görevden uzaklaştırıldı

Yayın tarihi: 13 Kasım 2020 Cuma 10:03 am - Güncelleme: 13 Kasım 2020 Cuma 7:23 pm

İstanbul Valiliği, Küçükçekmece ilçesinde belediyenin yenilediği ve “PKK’nın sembol ve renkleri kullanıldığı” gerekçesiyle soruşturma başlatılan parkla ilgili, ‘sorumlu olduğu tespit edilen Küçükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcısı S.G. ile Park ve Bahçeler Müdürü görevden uzaklaştırıldığını’ açıkladı.

İstanbul’da Küçükçekmece ilçesinde belediyenin yenilediği parkta, PKK’nın sembol ve renkleri kullanıldığı gerekçesiyle soruşturma başlatılmıştı. İstanbul Valiliği, söz konusu soruşturma kapsamında, Küçükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcısı S.G. ile Park ve Bahçeler Müdürü Ş.M.’nin görevden uzaklaştırıldığını duyurdu.

Duyuruda, “Parkın yenilenmesiyle ilgili işlemlerden sorumlu olduğu tespit edilen Küçükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcısı S.G. ile Park ve Bahçeler Müdürü Ş.M., 657 SayılıDevlet Memurları Kanunu’nun 137. vd. maddeleri gereğince, görevi başında kalmalarında sakınca görüldüğünden görevinden uzaklaştırılmıştır” denildi.

NE OLMUŞTU?

Küçükçekmece Belediyesi, İstasyon Mahallesi’ndeki Atatürk Parkı’nda yapılan yenileme çalışmalarını geçen günlerde tamamlanmıştı. Parkın bir bölümünde kullanılan görsel, “PKK’yı çağrıştırdığı” gerekçesiyle tepki çekmişti.

Soruşturma başlatan İstanbul Başsavcılığı, Küçükçekmece’deki parkta projeyi sunan ve/veya onaylayan kişilerin açık kimliklerinin tespit edilmesi, terör bağlantılarının araştırılması için talimat verdi.

Küçükçekmece Belediyesi’nden yapılan açıklamada da şu ifadelere yer verildi:

“İçişleri Bakanlığımıza ulaşan ve içeriğinde “Küçükçekmece Belediyesi’nce ilçemizin İstasyon Mahallesinde bulunan Atatürk Parkı’ndaki yenileme çalışmalarının 10 Kasım 2020 tarihinde tamamlanması sonrasında bazı yer döşemelerinde PKK terör örgütünün sembol ve renklerinin kullanıldığı” yönündeki ihbar üzerine, Valiliğimizin talimatları ile Kaymakamlığımızca mahallinde derhal gerekli inceleme yaptırılmış ve bahse konu örgütsel anlam içeren sembollerin kaldırılması sağlanmıştır.

Konuyla ilgili olarak İçişleri Bakanlığımızın talimatı doğrultusunda soruşturma açılmış olup ayrıca adli makamlara da suç duyurusunda bulunulmuştur.”