Pixel yeni ülkelere açılmak için nabız yokluyor

Yayın tarihi: 25 Nisan 2022 Pazartesi 2:00 pm - Güncelleme: 24 Nisan 2022 Pazar 9:45 pm

Akıllı telefon sektöründeki pazar payını arttırmak isteyen Google yeni ülkelere açılmak için nabız yokluyor. Peki bu ülkeler arasında Türkiye de var mı?

Google Pixel Türkiye için sinyali verdi! Teknoloji sektöründeki önemli isimlerden biri olan Google, uzun bir süredir akıllı telefon pazarında da boy gösteriyor. Şimdiye kadar Pixel modelleriyle aynı Apple gibi üst segmente hitap eden cihazlar üreten Google, pazar ağını işe hayli sınırlı bir bölgeyle kısıtlamıştı.

Fakat bu durum 2023 ile birlikte değişecek. Sızdırılan raporlara göre Google, Pixel modellerini daha çok ülkede pazarlamak için nabız yokluyor. Hatta bu ülkeler arasında Türkiye’nin de olduğu belirtiliyor.

Şunu baştan belirtmemiz gerekiyor. Elbette Pixel modellerinin diğer Android cihazlara göre pek çok avantajı bulunuyor. Fakat az önce de belirttiğimiz gibi bunlar da Apple’ın iPhone serisi gibi üst segmente hitap eden cihazlar.

Dolayısıyla Pixel modelleri ülkemizde satışa sunulsa da fiyat tarafında çok da ucuz olmayacaktır. Pixel’in Türkiye pazarına girmesi muhtemelen Android tarafındaki üst segment modellerin satışlarını düşürebilir. En azından genel tahmin bu yönde.

Dip not olarak hatırlatalım. Bunlar henüz iddiadan ibaret. Elbette Pixel modeli farklı ülkelerde satışa çıkacaktır. Fakat ilk etapta bu ülkeler arasında Türkiye de yer alır mı işte orası biraz muamma. Yine de bekleyip göreceğiz. Sonuçta Google uzun yıllardır Türkiye’de kurumsal olarak hizmet veriyor.

Sony’nin yeni kulaklıkları hakkında bilgiler geldi