Pitbull’un ağır yaraladığı Asiye’nin kritik 10 günü: işitme kaybı yaşayabilir

Yayın tarihi: 24 Aralık 2021 Cuma 3:36 pm - Güncelleme: 24 Aralık 2021 Cuma 3:36 pm

Pitbull cinsi 2 köpeğin saldırısında ağır yaralanan 4 yaşındaki Asiye Ateş’in görüntüleri Türkiye’nin yüreğini yakmıştı. Küçük Asiye’nin tedavisini üstlenen doktorlar, 10 günlük tedavi sürecinin kritik olacağını söyledi.

Özel hastanenin yoğun bakım ünitesinde tutulan Asiye Ateş’in sağlık durumu ise olay gününe göre daha iyi ancak hayati tehlikesi sürüyor. Asiye’nin tedavi gördüğü hastanenin başhekimi Beyhan Tahmazoğlu, baş ve boyun bölgesinde ciddi yaralar bulunduğunu ve bir hafta boyunca yoğun bakımda takibine devam edileceğini söyledi. Kulağında aldığı hasar nedeniyle Asiye’nin işitme kaybı yaşayabileceğini anlatan Tahmazoğlu, “Asiye hastanemize geldiği ana göre daha iyi durumda. Yaptığımız operasyonlar var ve aldığı derin yaralar nedeniyle hala sıkıntıları mevcut. Yoğun bakımda tedavisi bir hafta daha devam edecek ve durumuna göre yeni operasyonlar yapabiliriz” dedi.

NE OLMUŞTU?

Gaziantep’in Şahinbey ilçesi Beştepe Mahallesi’nde pitbull cinsi iki köpek, 4 yaşındaki Asiye Ateş isimli çocuğa saldırmıştı. Dehşet verici olayın görüntüleri sosyal medyada yayıldığı andan itibaren büyük yankı uyandırdı. Küçük Asiye kanlar içinde Gaziantep Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Köpekleri besleyen 1’i kadın toplam 6 kişi ve sitenin güvenlik görevlisi gözaltına alındı. İlk müdahalesinin ardından özel bir hastaneye sevk edilen Asiye’nin hayatı tehlikesi hala sürüyor.

İki pitbullun saldırdığı 4 yaşındaki çocuğun hayati tehlikesi sürüyor!