Pitbullu saldırttı iddiası: Bir şey yapmak istesem silahla yapardım, köpeği kullanmam

Yayın tarihi: 12 Nisan 2022 Salı 2:22 pm - Güncelleme: 12 Nisan 2022 Salı 2:22 pm

İstanbul Beyoğlu’nda, pitbullu ağızlıksız gezdirdiği için uyarılan sahibi tasmasını gevşettiği köpeği tartıştığı kişilerin üzerine salmıştı. Duruşmaya, tutuklu olarak katılan köpeğin sahibi Orhan Yıldırım, “Eğer birisine bir şey yapmak istesem silahla yapardım, köpeği kullanmam” dedi.

Olay, 15 Şubat’ta Tophane Hacımimi Mahallesi’nde meydana geldi. Sokak esnafı, pitbull ırkı köpeğini ağızlıksız gezdiren sahibini, tehlikeli olduğu gerekçesiyle uyardı. Bu nedenle esnaf ile köpeğin sahibi arasında tartışma çıktı. Şüpheli Orhan Yıldırım, köpeğinin tasmasını gevşeterek Muzaffer Akçayır’ın üzerine saldı. Köpek, üzerine atladığı Akçayır’ı yere düşürdükten sonra bacağını ısırdı. Köpek, olay yerindeki Bilgin Elbay’ı da ısırdı. Sahibi köpeğiyle birlikte koşarak olay yerinden kaçtı.

Polis tarafından yakalanarak 18 Şubat’ta tutuklanan sanık Orhan Yıldırım’ın “Silahla yaralama” suçundan iki şikayetçiye olmak üzere toplam 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi istendi.

“ELİNDE TASMA YOKTU”

İstanbul 37. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen duruşmaya, tutuklu sanık Orhan Yıldırım getirildi. Şikayetçi Bilgin Elbay da duruşmada hazır bulundu. Elbay, “Sanıkla ilk karşılaştığımda köpek kucağındaydı. Elinde tasma yoktu. Köpek bana saldırdı. Köpeğe karşı herhangi bir sözle veya elle bir işaret edici beyan ve davranışım olmadı. Köpek bana saldırmadan önce sanıkla bir diyaloğum olmadı. İlk önce Muzaffer adlı şahsa saldırmış, ben de polisi aradım. Gittiğimde Muzaffer yerde yatıyordu, baygındı. Muzaffer’i ısırılmasını görmedim. Sanık kucağına almış götürüyordu. Şu anda üzerimdeki yeleğim vardı. Montumu ve yeleğimi parçaladı. Deri yelekte diş izi halen var. Köpek beni karın bölgemin üzerinden ısırdı. Hatta diş, derime geçti. Kuduz aşısı oldum. Şikayetçiyim” dedi.

“SİLAHLA ATEŞ EDERİM, KÖPEĞİ KULLANMAM”

Sanık Orhan Yıldırım ise köpeğin kucağında olmadığını belirterek “Zinciri takılıydı. Köpek kucağımda değildi. 34 kilo köpeği kucağımda tutamam. Ayağından ısırılan çocuk da başka yöndeydi. Parklarda, sokaklarda yatıyorum, kağıt topluyorum. Köpeğimi yoldaş, arkadaş olsun diye yanımda tutuyorum. Olayın yaşandığı yerde kimseye zarar verme güdüsüyle hiçbir şey düşünmedim. Eğer birisine bir şey yapmak istesem silahla ateş ederim, köpeği kullanmam. Borçla kamyonet almıştım. Taksitleri halen devam ediyor. Hayatımı idame ettirmeye çalışıyorum.” dedi.

SUÇLARININ HEPSİ KÖPEKLE İLGİLİ

Tahliyesini isteyen sanık Orhan Yıldırım’a hakim, sabıka kaydının 10 sayfa olduğunu ve hep köpekle suç işlediğini belirtti.

Mahkeme, delil durumunu dikkate alarak sanığın tutukluluk halinin devamına hükmetti. Duruşma ertelendi.

“BİR SANTİM DAHA GİRSEYDİ GÖĞSÜMÜ PARÇALAYACAKTI”

Duruşma çıkışında basın mensuplarının sorusu üzerine Bilgin Elbay, “Köpek kucağındaydı, yere bıraktı. Sonra köpek bana saldırdı. Göğsümden ısırdı. Bir santim daha girseydi göğsümü parçalayacaktı” dedi. Elbay adliye önünde yaptığı açıklamada ise 2 ay önce saldırıya uğradığını belirterek sanığın köpeği saldırırken hiçbir şey yapmadığını belirtti. Elbay, köpek sahibi olanların ağızlık takmaları gerektiğini vurguladı.

Pitbull’un ısırdığı kişi suç makinesi çıktı