Pitbull silah sayıldı! Hapis istemiyle dava açıldı

Yayın tarihi: 17 Ocak 2023 Salı 11:47 am - Güncelleme: 17 Ocak 2023 Salı 12:28 pm

Bursa’da pitbull cinsi köpeğini aralarında husumet bulunan Erol Tosun’a saldırtıp, yaralanmasına neden olan Mehmet Murat Ö. ile oğlu Eyüpcan Ö. hakkında ‘Silahla kasten nitelikli şekilde yaralama’ suçundan 4 yıl 6’şar ay hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Bursa’da yaşayan Erol Tosun, eşi avukat Elif Tuba Karakoç Tosun’un iş ortağının eşi Mehmet Murat Ö. ile husumetli oldukları konuyu konuşmak üzere buluştu. Tosun ile Mehmet Murat Ö., oğlu Eyüpcan Ö. ve yanlarındaki 1 kişi arasında tartışma çıktı. 3 kişi, pitbull cinsi köpeği Erol Tosun’a saldırttı. Kolundan yaralanan Tosun, köpeği iş yerinin penceresinden attı.

Şüpheliler, köpeği tekrar Tosun’a saldırttı. Erol Tosun’un kolundaki atardamarı koptu. Şüphelilerden kaçan Tosun, sokaktakilerden yardım istedi. Erol Tosun, kaldırıldığı Bursa Şehir Hastanesi’nde ameliyat edildi.

Polise “pitbull”la saldırıp yumruk attı

SİLAHLA YARALAMA SUÇUNDAN DAVA AÇILDI

Mehmet Murat Ö. ile oğlu Eyüpcan Ö.’nün, köpeğin Önder isimli birine ait olduğunu, çıkan kavga nedeniyle köpeğin kendiliğinden saldırdığı, suçsuz olduklarını söyledikleri yönündeki ifadelerine de yer verilen iddianamede, hayvanın saldırı anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri de yer aldı. Baba ile oğlu hakkında ayrı ayrı, ‘silahla kasten nitelikli şekilde yaralama’ suçundan 4 yıl 6’şar hapis cezası istemi ile Bursa Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.