Piste inen uçağın önüne çıkmışlardı! Sınır dışı edilecekler

Yayın tarihi: 3 Kasım 2021 Çarşamba 12:08 pm - Güncelleme: 3 Kasım 2021 Çarşamba 12:08 pm

Adana’da polisin uygulama noktasında durdurduğu TIR’dan kaçarken bir kısmı havalimanındaki uçağın önüne çıkan toplam 120 mülteci sınır dışı edilecek.

Adana Havalimanı’nda iddiaya göre, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İncirlik Park Alanı’nda uygulama yaptığı sırada bölgeden geçen bir TIR’ı kontrol için durdurdu. Ekiplerin kontrolünde Aydın K., Hanım A. ve Muharrem K.’nin içerisinde olduğu, Tatvan’dan Ankara’ya gitmek üzere yola çıktığı öğrenilen TIR’ın kasasında; 111’i Afganistanlı, 8’i Pakistanlı ve 1’i Bangladeşli toplam 120 mülteci belirlendi. Polis, geniş alanı olan Şakirpaşa Polis Merkezi’ne TIR’ı çekerken, kaçan 21 göçmen Adana Havalimanı’nın tellerinden atlayıp, piste girdi.

Adana’ya iniş yapıp park alanına geçen uçağın pilotu, kalabalığı fark edince uçağı durdurdu. Havalimanı güvenlik görevlileriyle polis ekipleri, gruba müdahale etti. Polis ve güvenlik görevlilerini görüp, kaçmaya çalışan gruptaki bazı kişiler havalimanının farklı noktalarına dağıldı. Güvenlik güçleri, kaçanları yakaladı.

Adana Valiliği, mültecilerinin tamamının gözaltına alındığı bildirdi. Olayla ilgili inceleme tamamlandıktan sonra mülteciler Aydın K., Hanım A. ve Muharrem K. gözaltına alındı. 120 mülteci ise sınır dışı edilmek üzere Adana İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi. Buradaki işlemlerinin ardından mülteciler sınır dışı edilecek.

Adana’da bir grup piste inen uçağın önüne çıktı! 5 gözaltı