Pinterest makyaj setlerini test aşamasına açtı

Yayın tarihi: 25 Ocak 2021 Pazartesi 9:00 am - Güncelleme: 24 Ocak 2021 Pazar 12:10 pm

Sosyal medya platformlarının ufak da olsa değişik özellikler eklemeleri rekabet açısından birbirlerine fark atmalarını sağlıyor. Instagram ve Tiktok en çok rağbet gören uygumalar olsa da Pinterest de popülerliğini arttıracak özellikler deniyor.

Pinterest, kullanıcılarına açtığı deneme özelliğini yeni bir makyaj kategorisi olan göz farı ile genişletti. Uygulama şimdi size Lancome, YSL, Urban Decay ve NYX Cosmetics’in göz farı ürünlerini sanal olarak denemenin bir yolunu sunacak. Özelliği denemek için yapmanız gerekenler sadece, telefonunuzda Pinterest uygulamasının Lens kamerasına dokunmak. Böylece mevcut 4.000 renkten birini seçebileceğiniz ekrana erişebilirsiniz. Bu kadar çok seçenek ağır olabileceğinden, Pinterest size sonuçları cilt tonunuza göre filtreleme seçeneği de sunuyor. Ayrıca, mevcut ürünler için size önerilen “ilgili görünümleri” ile birlikte görüntülenecek.

pinterest

Web sitesi ilk olarak geçen yıl “Try On” özelliğini Sephora, Urban Decay, NYX ve Lancôme’den rujla tanıttı. Bu ürünler gibi, deneyebileceğiniz göz farı da satın almak için de kullanılabiliyor. Özelliğin perakendeciye doğrudan bir bağlantısı bile var. Artık artırılmış gerçeklikte kullanabileceğiniz iki tür ürün olduğundan, Lens kamerasında dudak ve göz görünümleri arasında geçiş yapabileceksiniz.

Pinterest, yakın zamanda evinizden bile çıkmadan makyaj satın almanıza yardımcı olabilecek artırılmış gerçeklik teklifini başlatan tek şirket değil. Google, Aralık ayında Arama sonuçlarınızda belirli markaların rujlarını ve göz farı deneme özelliğini sunmuştu. L’Oreal’ın sahip olduğu ModiFace ve Perfect Corp teknolojisini kullanarak ürünleri kendiniz veya farklı ten tonlarına sahip modellerin resimleri üzerinde denemenizi sağlıyor.

Yeni Seat Leon Türkiye’de satışa sunuldu! İşte fiyatı!