Pinterest kilo verme reklamlarını yasakladı

Yayın tarihi: 1 Temmuz 2021 Perşembe 11:56 pm - Güncelleme: 1 Temmuz 2021 Perşembe 11:56 pm

Fotoğraf paylaşım platformu Pinterest, reklam politikasında güncellemeye giderek ‘kilo verme yönetmleri ve görüntüleri olan tüm reklamları’ yasaklama yönünde karar aldı.

Sosyal paylaşım sitesi Pinterest, yaptığı açıklamada reklam politikasında değişikliğe gittiğini duyurarak, ‘kilo verme yönetmleri ve görüntüleri olan tüm reklamları’ kararı aldığını bildirdi.

“Pinterest, insanların sevdikleri hayatı yaratmak için ilham alma amacıyla geldikleri yerdir” denilen açıklamada, “Pinners’ı, (insanların) en önemli şeylere odaklanabilmeleri için kilo verme reklamları olmadan bir yaz ve ötesini planlama konusunda güçlendiriyoruz” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan açıklamada, Pinterest’in bu yönde adım atan ilk platform olduğu vurgusu yapılarak, yeni kuralların, kurumun ‘body-shaming’ ve kilo verme dolandırıcılığını karşı konumlanan mevcut reklam politikalarına dayandığı belirtildi.

Geçen yıllarda Instagram, kilo vermeye dönük reklamların ve belirli türdeki estetik ameliyatların 18 yaşın altındaki kullanıcılar tarafından görülmesini engellemişti.