‘Pinhan Restoran’ davasında karar açıklandı: 9 sanığa hapis cezası

Yayın tarihi: 20 Temmuz 2022 Çarşamba 1:25 pm - Güncelleme: 20 Temmuz 2022 Çarşamba 1:25 pm

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) gizli toplantılarının yapıldığı ve örgütün finansmanını sağladığı iddia edilen Maltepe Sahili’ndeki ‘Pinhan Restoran’ davasında karar çıktı. 9 sanığa 6 yıl 3’er ay ile 2 yıl 1’er ay arasında değişen hapis cezaları verildi.

İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Pinhan Restoran isimli işletmenin yönetici ve çalışanlarından oluşan 39 sanığın yargılandığı davada karar çıktı. Duruşmaya tutuksuz 25 sanık ve avukatları katıldı. Mahkeme, haklarındaki yakalama kararları henüz yerine getirilmeyen 12 sanığın dosyasının ayrılmasına karar verdi.

Mahkeme sanıklar Fikret Birdal ve Özcan Saf’ı “silahlı terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dâhil olmamakla birlikte silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme” suçundan 2 yıl 1’er ay, sanıklar İbrahim Gözütok ve Mehmet Bektaş’ı da aynı suçtan 2 yıl 6’şar ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti, sanıklar İsrafil Gözütok, Uğur Akkoç, Salih Aydın ve Hızır Güngör’ün de yine aynı suçtan 3 yıl 1’er ay hapislerine karar verdi.

Sanık Fatih Aslan’ın, delil yetersizliği gerekçesiyle “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan beraat ettiren mahkeme, sanığa “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan ise 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

Mahkeme 18 sanığın ise üzerlerine atılı suçları işlediklerine dair yeterli delil olmadığını belirterek beraatlarına hükmetti.

FETÖ’cü polisler ‘gaybubet evi’nde yakalandı