Pınar’ın ağabey’i: Büyük yalan!

Yayın tarihi: 22 Temmuz 2020 Çarşamba 9:06 am - Güncelleme: 22 Temmuz 2020 Çarşamba 5:29 pm

Muğla’da kaybolduktan 5 gün sonra ormanlık alanda cansız bedeni bulunan Pınar Gültekin’in Ağabeyi Vedat Gültekin Cemal Metin Avcı’nın kardeşine kendini bekar olarak tanıttığını söyledi. Gültekin, “Kardeşim evli olduğunu öğrenince, bir daha kendisini aramamasını söylüyor ancak zanlı kardeşimin peşini bırakmıyor. ifadelerini kullandı.

Pınar Gültekin’in ağabeyi Vedat Gültekin, kardeşi Pınar’ın katil Cemal Metin Avcı’nın evli olduğunu bilmediğini belirterek, “Bugün benim kardeşimin başına geldi, yarın başkasının annesinin, kardeşinin başına gelebilir. Bu sene zaten son senesiydi. İki dersinden kalmıştı. Derslerini verip, bayramda evine gelecekti. Kimseye zararı olmayan biriydi. Özgecan Aslan gibi o da masum biriydi, erkek katliamına kurban gitti” dedi.

“CANAVARCA”

Gültekin’in babası Sadık Gültekin gazetecilere, kızının 6 yıldır üniversite eğitimi için Muğla’da olduğunu söyledi. Kızının canavarca, vahşice öldürüldüğünü belirten Gültekin, “Kızımın cenazesini almaya geldim. DNA testi için 15 gün burada bekleyeceğimizi söylüyorlar” dedi.

KADIN ÖRGÜTLERİ AYAKTA: YÜREĞİMİZ YANGIN YERİ

Cemal Metin Avcı tarafından vahşice öldürülen Pınar Gültekin’in acı haberinin ardından kadın örgütlerinden tepki yağdı:
Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF): “Pınar Gültekin’in gülüşünü soldurana sözleşmeler ve yasalar kaldırılsın diyerek destekleyenlerin sorumluluğu unutulmasın. Şiddeti önleyen yasalar ve sözleşmelere karşı çıkanlar şiddeti uygulayanlardır. Yüreğimiz yangın yeri. İstanbul Sözleşmesi yaşatır.”

Pınar Gültekin’in katil zanlısı, ‘canavarca hisle ve eziyet çektirerek adam öldürme’ suçundan tutuklandı!

 

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu: “Pınar Gültekin’i öldüren ayrıldığı erkek cinayeti gizlemeye çalışmış. İstanbul Sözleşmesi tartışılırken: Kadınlar hayatına dair karar vermeye çalışıyor. Eziyet edilerek öldürülüyor. Kadın cinayetlerinin üstü örtülmeye çalışılıyor. İstanbul Sözleşmesi yaşatır.”

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM): “Pınar henüz 27 yaşında; bir cani tarafından kaçırıldı, darp edildi ve öldürüldü. Hemen her gün bir can hayattan koparılırken üzüntümüzü anlatmak imkânsız.”

SOKAĞA DÖKÜLDÜLER

Pınar Gültekin cinayetine tepki gösteren kadınlar birçok ilde meydanları doldurdu. İsanbul Beşiktaş’ta Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Kadın Meclisleri öncülüğünde gerçekleşen eyleme sanatçı Şevval Sam ve Kalben de destek verdi.

Eylemde sık sık ‘İstanbul Sözleşmesini uygulayın, Pınarları yaşatın’, ‘ölmek istemiyoruz’, ‘asla yalnız yürümeyeceksin’ sloganları atıldı.

Koronavirüsü unutturan sıcaklar vaka sayısını yükseltebilir

20 yaşındaki genç minareden atladı