Pınar Gültekin’in Özgecan Aslan paylaşımı yürek burktu

Yayın tarihi: 22 Temmuz 2020 Çarşamba 12:51 am - Güncelleme: 22 Temmuz 2020 Çarşamba 2:20 pm

Öldürülen Pınar Gültekin, 2015 yılında öldürülen Özgecan Aslan’la ilgili yaptığı bir sosyal medya paylaşımında, ‘canım acıyor içim parçalanıyor. nice özgecanlar gitti artık yeter’ dediği ortaya çıktı.

Muğla’da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin erkek arkadaşı tarafından katledildi. 5 gün boyunca kızlarından haber alamayan ailesi polise yaptığı başvurudan sonra başlatılan arama çalışmalarında Pınar Gültekin’in cesedi bulundu. Katil zanlısı Pınar Gültekin’i öldürdükten sonra yakmaya çalışmış, yakmakla cesedini ortadan kaldıramayınca da bir varilin içine koyarak üzerine beton dökmüştü.

Pınar Gültekin cinayeti büyük bir infial yarattı. Türkiye’nin dört bir yanında çok sayıda kadın kuruluşu, parti, politikacı, sanatçı, toplum kuruluşu cinayeti protesto etti. Kadınlar sokağa çıktı. Gültekin’in ölmeden önce kadın cinayetleri hakkında sosyal medya paylaşımlarında bulunduğu ortaya çıktı.

Gültekin’in kadın cinayetlerinin simgelerinden birine dönüşen Özgecan Aslan’la ilgili yaptığı Twitter paylaşımda “bir türlü geçmiyor sanki kız kardeşimin başına gelmişcesine canım acıyor içim parçalanıyor. nice özgecanlar gitti artık yeter” dediği görüldü.

Ankara’da patronu ve patronunun arkadaşı tarafından bir plazadan aşağıya atılarak öldürülen Şule Çet de Özgecan’ın katledilişi nedeniyle duyduğu üzüntü paylaşmıştı. Özgecan’a üzülen Şule Çet de Pınar Gültekin de erkek şiddetinin kurbanı oldular.