Pınar Gültekin’in katili Cemal Metin Avcı: İstanbul Sözleşmesinin iptal edilmesi iyi oldu

Yayın tarihi: 12 Temmuz 2021 Pazartesi 1:45 pm - Güncelleme: 12 Temmuz 2021 Pazartesi 9:33 pm

Muğla’da boğularak öldürülüp, cesedi varilde yakılan Pınar Gültekin’in katil zanlısı Cemal Metin Avcı’nın yargılanmasına bugün devam edildi. Savunması sırasında Avcı, İstanbul Sözleşmesi’nin iptali kararından memnun olduğunu söyledi.

Gültekin’in katil zanlısı Cemal Metin Avcı, bugün 5’inci kez hakim karşısına çıkacak. Muğla 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde öğleden sonra başlayacak duruşma öncesinde Muğla Adalet Sarayı önünde polis ekiplerince güvenlik önlemleri alındı. Duruşmayı Gültekin’in ailesinin yanı sıra STK’ların ve kadın dayanışma gruplarının da takip etmesi bekleniyor.

Muğla’da Cemal Metin Avcı tarafından katledilen Pınar Gültekin’in ölümüyle ilgili davada bir gelişme yaşanmış, İzmir Adli Tıp Grup Başkanlığı’nca düzenlenen raporda olay yerinde bulunan bir varil içerisinden ele geçirilen sigara izmaritlerinin şüpheliler Şükrü Gökhan O. ve anne Ayten A.’nın DNA profiliyle uyumlu olduğu belirtilmişti.

Sanık Cemal Metin Avcı, duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden, tutuksuz yargılanan kardeşi Mertcan Avcı da İzmir’den SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Katil Cemal Metin Avcı, savunması sırasında “İstanbul Sözleşmesinin iptal edilmesi iyi oldu” dedi.

Gültekin davasının duruşması 26 Eylül’e ertelendi.

Pınar Gültekin davasında gelişme: Sigara izmariti anne A.’ya ait çıktı