Pınar Gültekin’in babası: Sürekli benden delil istiyor daha ne sunayım?

Yayın tarihi: 7 Eylül 2021 Salı 10:26 am - Güncelleme: 7 Eylül 2021 Salı 10:28 am

Cemal Metin Avcı isimli erkek tarafından katledilen Pınar Gültekin dosyasında Cumhuriyet Başsavcılığı, şüphelilerin ayrı ayrı cezalandırılmasına karar verilmesini talep etti. Baba Gültekin cinayetin organize olduğunu söyledi.

Pınar Gültekin cinayetinde savcılık şüphelilerin cezalandırılmasını talep etti

Cumhuriyet Başsavcılığı, Pınar Gültekin cinayetinde şüpheliler Eda Avcı, Selim Avcı, Ayten Avcı ve Şükrü Gökhan Orhan’ın kasten adam öldürme olayı sonrasındaki bir zaman diliminde birlikte olay mahalline gidip suç delillerini yok edip gizlediklerine dair haklarında yeterli şüphe bulunduğuna kanaat getirerek; ayrı ayrı cezalandırılmalarına karar verilmesini talep etti.
Baba Sıddık Gültekin kararı TELE 1’e değerlendirdi. Gültekin, karardan dolayı mutlu olduğunu ama yargılama sürecinin daha da önemli olduğunun altını çizdi. Baba Gültekin, “Kızımı diri diri yaktılar. Bu iş organize” dedi.

“DİRİ DİRİ YAKTILAR”

“Yerel mahkeme bizi kaile almıyordu.” diyen baba Gültekin, “Bütün ailenin işin içinde olduğunu hep söyledik. Bu karardan sevinçliyiz. Bu karar yüreğimize su serpti. Ama şimdi yargılamaya bakacağız. Benden sürekli delil istiyorlardı. Ben nasıl delil sunayım daha. Yeteri kadar delil yok mu? Kızı beraber varile koydular, beraber yaktılar. Bunlar organize ve planlı bir iş yaptılar. Bu bir kişinin işi değil. Eşi bile işin içinde. Kızımı diri diri yaktılar. Ben demiyorum Adli Tıp diyor. 5 gün boyunca cenazemizi aradık.” dedi.

SOSYAL MEDYADAN TEHDİT

Baba Gültekin tehdit edildiğini de şu sözlerle anlattı: “Bundan 2-3 ay önce beni sosyal medyadan tehdit ettiler. Ama bu benim umurumda değil. Ben yaşayan bir ölüyüm. Onların ceza alması da benim yüreğime su serpmez. Dünyada en büyük evlat acısını çektim.”