Pınar Gültekin’in babası Sadi Gültekin: İşin içinden başkaları da çıkacak

Yayın tarihi: 2 Ekim 2020 Cuma 2:20 pm - Güncelleme: 2 Ekim 2020 Cuma 4:13 pm

Muğla’da öldürülen üniversite öğrencisi Pınar Gültekin cinayetiyle ilgili tutuklu katil zanlısı Cemal Metin Avcı’nın kardeşi Mertcan Avcı tutuklanmasıyla ilgili konuşan baba Sadık Gültekin, “Ben babasının da bunlara akıl verdiğini, annesinin de işin içinde olduğunu düşünüyorum” dedi.

Muğla’da öldürülen üniversite öğrencisi Pınar Gültekin cinayetiyle ilgili tutuklu katil zanlısı Cemal Metin Avcı’nın kardeşi Mertcan Avcı (26) da tutuklandı. Gültekin’in babası Sadık Gültekin, Avcı’nın anne ve babasının da cinayetin içinde olduğunu öne sürdü.

Baba Sadık Gültekin, başta iddialarını ve yanılmadıklarını belirterek, “Maalesef dün caninin kardeşi yakalandı. Kardeşi de işin içindeymiş. Biz yabancıları beklerken, maalesef ailesi buna yardım etmiş. Ben babasının da bunlara akıl verdiğini, annesinin de işin içinde olduğunu düşünüyorum. Ben buradan bütün kamuoyuna sesleniyorum. Gerçekten ben sonuna kadar mücadeleme devam edeceğim. Nereye giderse gitsin ben adalete güveniyorum buradan bütün kamuoyuna sesleniyorum. Bu gerçekten bir cinayet değil bir vahşettir. Bir daha olmaması için Sayın savcılarıma buradan sesleniyorum; işi iyi irdelesinler mutlaka işin içerisinden başkalarının da çıkacağına inanıyorum ve bunlara akıl verdiklerine inanıyorum. Bu aklı da cinayetin varoluş şekli, mutlaka ve mutlaka bunun avukatın da parmağının da olduğuna inanıyorum” ifadesini kullandı.

“İŞİN İÇİNDEN BAŞKALARI DA ÇIKACAK”

Baba Gültekin, şunları söyledi:

“Hiç kimse sahipsiz değildir. Pınar Gültekin maalesef sahipsiz değildir, sahipsiz bellediler. Arkasında kimsenin olmadığını düşündüler maalesef çok sert kayaya çarptılar. Ben bu işin peşini bırakmayacağım, adalete güveniyorum. Sonuna kadar güveniyorum. Buradan Sayın Cumhurbaşkanına, Sayın Adalet Bakanına bütün savcı ve hakimlere seslenmek istiyorum. Lütfen bu işin peşini bırakmayın bana yardım edin çünkü katil yalnız kızımı öldürmedi aile olarak hepimizi öldürmüştür. Bu saatten sonra bizim yaşamamız da mümkün değildir. Ben buradan bütün kamuoyuna sesleniyorum, adalete inanıyorum maalesef işin içinden başkalarının da çıkacağını tahmin ediyorum. En azından düşüncelerim bunlar bunu dile getirebiliyorum.”

Pınar’ın katili yalnız değilmiş… İkinci tutuklama da geldi

NE OLMUŞTU?

Muğla’da Pınar Gültekin’in öldürülmesine ilişkin soruşturmada katil Metin Cemal Avcı’nın kardeşi Mertcan Avcı da ‘delil karartmak’ suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Telefon sinyallerinin abisiyle aynı zaman diliminde olay yeri ve yakınlarında tespit edilmesi üzerine Mertcan Avcı da gözaltına alınmıştı. Sinyaller olay gününden hemen sonra Pınar’ın kayıp olduğu dönemde olduğu için zanlı olaydan sonra abisiyle birlikte olay yerine giderek ‘delil karartmakla’ suçlanıyor.

Hürriyet gazetesinden Musa Kesler’in haberine göre, ifadesi alınan Mertcan Avcı cinayetin işlendiği bağ evine gittiğini kabul etti ancak delil karartma suçlamasını reddetmişti. Bağ evinde alkollu içkileri koydukları depo olduğu için oraya gittiğini söyleyen Avcı, “İşyeri için biraları almaya gidiyordum. Herhangi bir şey görmedim” ifadelerini kullanmıştı.