Pınar Gültekin’in annesi: İstanbul Sözleşmesi için dilekçe vereceğim

Yayın tarihi: 1 Kasım 2021 Pazartesi 1:14 pm - Güncelleme: 1 Kasım 2021 Pazartesi 1:15 pm

Pınar Gültekin davasında 7. duruşma bugün. Duruşma öncesi konuşan Gültekin’in annesi Şefika Gültekin İstanbul Sözleşmesi için dilekçe vereceğini duyurdu.

Muğla’da boğularak öldürülüp, cesedi varilde yakılan Pınar Gültekin’in cinayet zanlısı Cemal Metin Avcı’nın yargılandığı davada, bugün 7’nci duruşma görülecek. Saat 14.00’teki duruşmaya Gültekin’in ailesinin yanı sıra tutuksuz yargılanan sanıkların da katılması bekleniyor.

27 Eylül’de yapılan 6. duruşmada; İstanbul Adli Tıp İhtisas Kurulu’nun raporu ve ABD’ye cep telefonunun Icloud çözümü için yazılan müzekkereye cevap geldiği belirtilerek, cevabın incelenmesi için duruşma 1 Kasım’a ertelenmişti. Duruşmada Cemal Metin Avcı’nın annesi, babası, babasının iş ortağı ve eski eşi de ek iddianame sonucunda sanık olarak dinlenmiş, SEGBİS kanalıyla duruşmaya katılan sanık Cemal Metin Avcı, olayların bu şekilde gelişmesinden pişman olduğunu söylemişti.

Bugün yapılacak duruşmada duruşmada Avcı ailesinin önceki avukatı Doğukan Uzakgiden, Avcı’nın babası Selim Avcı ve eski eşi Eda Karagün ile bağ evine gittiklerinde 5-6 dakika telefon ile görüştüğü gerekçesiyle mahkeme de dinlenecek.

ANNE GÜLTEKİN İSTANBUL SÖZLEŞMESİ İÇİN DİLEKÇE VERECEK

Bitlis’ten Muğla’ya 7. kez gelen cePınar Gültekin’in annesi Şefika Gültekin, duruşma öncesi konuştu ve “İstanbul Sözleşmesi’nin geri getirilmesi için dilekçe vereceğim. İstanbul Sözleşmesi yaşatır” dedi.

NE OLMUŞTU

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin, 16 Temmuz’da kayboldu. 5 gün sonra yapılan soruşturmanın ardından Pınar’ın eski sevgilisi Cemal Metin Avcı’nın çıkan kavgada genç kızı boğarak öldürdüğünü, cesedini bağ evindeki varile koyup yaktığını, üzerine de beton döktüğünü itiraf etti. Avcı’nın gösterdiği yerde bulunan varilde, Pınar’ın kısmen yanmış cesedine ulaşıldı. Pınar, memleketi Bitlis’in Hizan ilçesinde toprağa verildi.